VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 05.12.2007
DANES:ŽUPAN FRANC JURŠA AVTORICI LOGOJA MSL JELENI PERTINAČ
08.12.2007, , MCP, Spodnji Kamenščak, Prlekija

Ljutomerski župan Franc Jurša bo v okviru aktivnosti, ki se bo izvajala v prleškem mladinskem centru na Spodnjem Kamenščaku v soboto, 08.12.2007 podelil lepo knjižno nagrado s posvetilom avtorici logoja Mladinskega sveta Ljutomer Jeleni Pertinač. Jelena je bila izbrana na podlagi javnega razpisa ter stanuje v Ljutomeru, Vrtna ulica 5. Rojena je bila 13.11.1981 v Murski Soboti. O svojem delu je zapisala :

" Osnovni motiv je roka, ki lahko simbolizira pomoč, delo, prijatelstvo. V prvem primeru je roka dvignjena navpično navzgor, kar simbolizira aktivnost posameznika v večji celoti( tako kot je bilo v šoli: kdor je kaj vedel, je dvignil roko in odgovoril; ker pa je krog najbolj popoln lik in simbolizira celovitost je prav zato roka v takem krogu). Torej, znak naj bi odražal posameznike, ki so aktivno vključeni v delovanje večje skupine. Barve, ki so izbrane so sveže in mladostne - prav take kot je Mladinski svet.

V drugem primeru je motiv isti, le da je sporočilo drugačno, in sicer: roke nakazujejo "dobrodošlico", objem in odprtost ( za ljudi, ideje...).Tipografija, ki je izbrana je bolj igriva in še bolj povdarja karakter mladih."