VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 10.12.2007
HVALA TI SLOVENIJA - ZA PRIJAZEN SPREJEM IN GOSTOLJUBJE
, Tolmin

V prostorih Posoškega razvojnega centra v Tolminu je v četrtek 06.12.2007 ob 17. uri, potekala okrogla miza o integraciji beguncev v Republiki Sloveniji. Izvajalec projekta: HVALA TI SLOVENIJA - ZA PRIJAZEN SPREJEM IN GOSTOLJUBJE ! je bilo Turistično društvo »Nočni pohodniki« iz Precetinec, sodelovala pa je tudi partnerska organizacija Mladinski center Prlekije, ki vodi svoj projekt v okviru evropske kampanje VSI DRUGAČNI - VSI ENAKOPRAVNI.

Na okrogli mizi v Tolminu je med drugimi sodeloval tudi vrhunski mednarodni strokovnjak glede poznavanja begunske tematike in sicer mag. g. Eyachev Tefera z Inštituta za afriške študije in nacionalnega koordinatorja Evropske mreže proti rasizmu, predstavnici Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in direktor tolminskega centra za socialno delo.

Namen projekta je osveščanja najširše slovenske javnosti glede poteka integracije beguncev in priseljencev v Republiki Sloveniji. Med drugim smo sicer iz zaneslivih virov tudi izvedeli, da se pristojni organi v naši državi intezivno pripravljajo na možen novi predvideni 5000 glavi naval beguncev iz Kosova, v kolikor bo tam izbruhnila vojna zaradi razglasitve neodvisnosti.

V galeriji foto utrip iz okrogle mize v Tolminu v realizaciji prleške NVO (nevladne organizacije).