VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 11.12.2007
POMAGAJMO TEJI !!!
, Ljutomer

Dragi prijatelji!
Na vas se obračam s prošnjo, da mi prisluhnete.

Tea Racman je dijakinja 3.e-razreda na gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru.

Pred časom je zbolela in nato še pred mesecem dobila diagnozo svoje bolezni: pljučna hipertenzija. Bolezen je zaenkrat neozdravljiva. Tea preživi veliko časa v bolnici na Golniku, na Kliničnem centru v Ljubljani in zdaj še na Dunaju, kjer je na čakalni listi za presaditev pljuč. Če bo sprejeta v poseben program testnega zdravljenja, bo morala več tednov preživeti v bolnišnici na Dunaju, ki je specializirana za bolezni pljuč.

Njena mama je samohranilka, ki skrbi za Tejo in še za sina, ki študira v Ljubljani. Tejo spremlja na vse preglede in je veliko odsotna z delovnega mesta. Njena plača je seveda temu ustrezno nizka.

Poleg vseh čustvenih stisk se zdaj družina sooča še s finančnimi težavami.

Zato smo se na gimnaziji, skupaj s Komornim zborom Orfej odločili, da organiziramo dobrodelni koncert PESEM ZA TEO, ki bo 27. decembra 2007 ob 19. uri v Domu kulture v Ljutomeru , na katerega vas prav najlepše vabimo.

Vstopnice bodo v predprodaji in jih lahko kupite pri dijakih 3.e razreda (7 € za odrasle in 5 € za mladino) ali pri meni. Izkupiček iz prodaje vstopnic bomo v celoti podarili Tejini družini.

Ker je Tejina mama, Vesna Radovanovič, pisateljica, je bil z založnikom njenih knjig, g. Jožetom Gombocem, sprejet dogovor, da se odreče svojemu zaslužku pri Vesnini slikanici ROŽNATI AVTOBUS in bo tako od vsake prodane knjige 48-50 % dobila Vesna.

Cena knjige je 15,95 EUR + 8,5 % DDV, kar je skupaj 17,30 EUR. Knjiga je lahko lepo darilo ob praznikih, obenem pa boste z nakupom prispevali svoj kamenček v mozaik dobrodelne akcije. Knjiga se bo na gimnaziji prodajala od 17. do 21. decembra, pa tudi na dan koncerta v Ljutomeru.

V imenu Teje, njene mame, v imenu njenih sošolcev in v svojem imenu se vam iz srca zahvaljujem za to, da ste pripravljeni pomagati.

Gita Fras, razredničarka 3.e Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer