VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 20.12.2007
IZOBESIMO ZASTAVE !
, Prleško-Prekmurska pokrajna, Slovenija

Ž U P A N

Številka: 000/2007-420

Datum: 17. 12. 2007

GOSPODARSKIM DRUŽBAM IN

SAMOSTOJNIM PODJETNIKOM V OBČINI LJUTOMER

ZADEVA: IZOBEŠANJE ZASTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE

Spoštovani!

Bliža se eden od najpomembnejših praznikov Republike Slovenije, to je 26. december, dan samostojnosti. Na ta dan, kot tudi ob drugih praznikih, izobesimo na poslopjih, v katerih so uradni prostori državnih organov, organov lokalnih skupnosti, lahko pa tudi na drugih javnih objektih, na stanovanjskih hišah ter na drugih primernih krajih, zastavo Republike Slovenije, ki označuje pripadnost Republiki Sloveniji.

V zvezi z navedenim se obračam na vas, gospodarstveniki in podjetniki!

Vsi vi ste pomemben del naše države, saj brez vašega ustvarjanja in delovanja, ne bi bilo gospodarskega razvoja in s tem tudi razvoja države.

Zakon vas kot gospodarstvenikov sicer ne obvezuje k izobešanju zastave ob praznikih Republike Slovenije, kljub temu pa vas vabimo, da na pročelja svojih poslovnih objektov ob prihajajočem državnem prazniku Dnevu samostojnosti in tudi ob vseh ostalih praznikih (8. februar - Prešernov dan, slovenski kulturni praznik; 27. april - dan upora proti okupatorju; 1. in 2. maj - praznik dela, 25. junij - dan državnosti), izobesite zastavo Republike Slovenije.

Izobešanje zastave ob državnih praznikih je namreč znak priznavanja lastne samobitnosti, pozitivnega odnosa do svoje zgodovine in pomeni tudi izkazovanje dolžnega spoštovanja vsem našim prednikom, ki so s svojim delovanjem pripomogli k temu, da smo danes na evropskem in svetovnem zemljevidu enakopravni član, kot narod in država članica.

Vse našteto skupaj pa je dobra osnova za prepotrebno samozavest, ki jo nujno potrebujemo v današnji družbi.

Zato spoštovani, vas še enkrat vabim in priporočam, da ob vseh zgoraj naštetih praznikih Republike Slovenije, izobesimo našo zastavo.

S spoštovanjem,

Franc JURŠA, župan