VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 01.02.2008
I.del :TRIČLANSKA DRUŽINA SREDI ZIME V MRZLEM STANOVANJU !
, Cezanjevci

SREDI ZIME MLADA DRUŽINA Z DVELETNIM FANTOM V MRZLEM STANOVANJU IN Z 102 EUR ZA MESEČNO PREŽIVETJE !?

Na MCP se je ponovno po pomoč dne 31. januarja 2008 obrnila mlada tričlanska družina iz Cezanjevec pri Ljutomeru. Dne 08. januarja 2008 so jim delavci radgonskega ELEKTRA odklopili električno energijo, upravljalec stanovanja, ki ga je pooblastila za upravljanje OBČINA LJUTOMER, pa je v stanovanju onemogočil kurjenje na trda goriva, ker je dimno napeljavo odstopil sosednjemu stanovalcu za ureditev lastne interne centralne kurjave. Nekaj ur po tem odklopu so k nam prišli prvič in smo jih usmerili na Občino Ljutomer ter Center za socialno delo v Ljutomeru v trdem prepričanju, da bodo sledni zadevo v nekaj dneh uspešno uredili. Tokratni ponovni obisk nas je zelo presenetil, saj smo bili seznanjeni, da ničesar v mesecu dni ni bilo storjenega. Še več, po zagotovilu družine mlada mamica prejme mesečno 61 EUR otroškega dodatka, njen partner pa je prejel plačo v višini 41 EUR, tako niso morali plačevati električne energije, pa tudi za hrano jim zmanjkuje, podpore pa ji ne dajo, češ da je partner zaposlen.

Porazno je, da se do sedaj pristojni niso konkretneje zganili in v nekaj dnevih po nastanku situacije omogočili družini normalno življenje. MCP že izvaja ustrezne ukrepe v skladu s programom svojega delovanja in podeljenim s strani Republike Slovenije, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, statusom organizacije delujoče v javnem interesu. JAVNO PA POZIVAMO ŽUPANA OBČINE LJUTOMER g. FRANCA JURŠA in DIREKTORICO OBČINSKE UPRAVE ga. DARJO HRGA, da TAKOJ ukrepata in omogočita omenjeni družini in tako tudi komaj DVELETNEMU občanu in državljanu Republike Slovenije človeka vredno življenje in toploto v teh mrzlih zimskih dnevih !

O zadevi bomo, zaradi odkrite želje po takojšni sanaciji katastrofalnih razmer omenjene mlade družine, tekom današnjega dne seznanili novinarje, kabinet predsednika vlade in kabinet predsednika države, MDDSZ, Urad RS za mladino ter urad Varuha človekovih pravic.