VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 25.03.2008
60-letnica - folklorni spektakel!
, Ljubljana

Spoštovani ustvarjalci in poustvarjalci ljudskega izročila!
V Ljubljani pripravljajo Maroltovci ob svoji 60-letnici folklorni spektakel, ki si ga je vredno ogledati. Pošiljam vam vse priloge, ki to najavljajo in naslov Klavdije Žabot, ki je koordinatorica za avtobus iz Prlekije.
Klavdija je zapisala o projektu:
Skupina gara in se pripravlja na ta dogodek ze od novembra. Nas umetniski vodja si je zamislil folklorni plesni projekt, ki ga se nismo videli v Sloveniji in ce sem cist iskrena, ne verjamem, da se bo se kdo kdaj lotil taksne predstave. Na enem mestu bomo pokazali velik del nasega plesnega izrocila. Projekt je poseben, saj ga bomo predstavili tako, da se ga bo dalo postaviti ob bok sodobnim plesnim predstavam. Obenem pa je tudi dokumentacija velike vecine slovenskih plesnih variant - pokazali bomo cca 75 razlicnih plesov in s tem omogocili, da bodo posamezni deli dragoceno (delovno) gradivo za folklorne skupine.
Predlagam, da skupine poberejo stevilo (z imeni in priimki) ljudi, ki bi sli na koncert, nato stevilo teh, ki bi si ogledali tudi razstavo in teh, ki bi sli z avtobusom.
Nato se javijo meni in bom jaz posredovala podatke naprej (za SEM Knificu, za karte na koncert bom kontaktirala Cankarjev dom in jim probala pridobiti cim bolj ugodne skupinske popuste (redna cena kart je 25, 20, 18 in 15 €) in kot ze receno - pobrigala se bom za avtobus. Naj povem se to, da karte za koncert lahko tudi narocijo prek narocilnic (ce bi jih placevali prek klubov, drustev, obcin ...).

e-naslov klavdija.zabot@gmail.com in tel. 031-285-420.
Toplo vam priporočam, da svojim članom omogočite ogled, ker bo kaj videti!
Folklorni pozdrav. MIra
Mira Rebernik Žižek, vodja
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Območna izpostava Ljutomer
Prešernova ulica 20
SI - 9240 Ljutomer
T 02 584 97 87
F 02 584 97 86
E mira.rebernik@jskd.si
W www.jskd.si