VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.05.2008
Pufination
, Ljubljana

VABLJENI NA OGLED MULTIMEDIJSKEGA PERFORMANSA!

Ta četrtek, 15.5., vas Kiberpipa ob 21. uri vljudno vabi v Cafe Metropol (nad Kiberpipo, Kersnikova 6, Ljubljana) na otvoritev interaktivne instalacije Pufination.


Pufiji ponazarjajo mikroorganizme, ki sobivajo v odprtem ekosistemu. Skupina objektov deluje kot občutljiva senzorska mreža. Obiskovalec se vplete v umetno uprizorjeno "biosfero" preko aktivne, na senzorjih, temelječe interakcije. Brez interakcije Pufinacija ni popolna. Glavnega akterja ni, vsi sobivamo. Tako projekt izpostavlja odnos do sobivajočih kot pomemben del lastnega preživetja posameznika.

V Pufinaciji se znajdemo znotraj simulirane projekcije našega vsakdana. Decentraliziran nadzor, odziv na bližnje dražljaje in sledenje preprostim pravilom - to združuje robote in gledalca v Pufinacijo.

Roboti Pufi so zasnovani na platformi Arduino (http://arduino.cc/). Med sabo komunicirajo v brezžičnem omrežju, z ljudmi pa prek dotika, zvoka, svetlobe in tresenja.

Ideja, koncept, oblikovanje: Robertina Šebjanič
Programiranje, svetovanje: Luka Frelih
Tehnična izvedba: Alojzij Sinur in Janž Verbančič
Vodja produkcije: Daša Lakner
Produkcija: Kiberpipa (Err0r)


Projekt bo na ogled v Kiberpipi vsak delovni dan do 15.6., razen med 21. in 23.5., ko bo na ogled na Gospodarskem razstavišču v okviru Festivala ustvarjalnosti in inovativnosti pri učenju.

Projekt je nastal ob podpori Ministrstva za kulturo RS, Mestne občina Ljubljana - Oddelka za kulturo in ŠOU v Ljubljani.


--
Katja Guček
odnosi z javnostmi

Kiberpipa (Zavod K6/4)
Kersnikova 6
1000 Ljubljana

gsm: +386 40 187 871
katja.gucek@kiberpipa.org
www.kiberpipa.org