VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 21.05.2008
www.razlicnost.si
, Slovenija

www.razlicnost. si





Najava dogodka:

ŽIVA KNJIŽNICA - NE SODI KNJIGE PO PLATNICAH!

23. maj 2008 - Festival inovativnosti in ustvarjalnosti / Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
31. maj - 1. junij 2008 - Prešernov trg, Ljubljana
2. avgust 2008 - Festival Sanje / Kongresni trg, Ljubljana
16. oktober 2008 - Festival študentska arena / Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Živa knjižnica je sredstvo s katerim aktivno promoviramo človekove pravice in razbijamo predsodke in stereotipe v družbi. Projekt v Sloveniji poteka pod okriljem evropske kampanje Vsi drugačni - vsi enakopravni: za raznolikost, človekove pravice in participacijo, ki jo v Sloveniji koordinira Urad RS za mladino ter v sklopu Evropskega leta medkulturnega dialoga.

V Živi knjižnici poteka vse zelo podobno kot v vsaki drugi knjižnici; bralec oziroma bralka se v knjižnico včlani pri knjižničarki, pregleda katalog knjig, ki jih ima knjižnica na zalogi in si za določen čas knjigo izposodi, ter jo prebere.

Se sprašujete kaj je posebnega na Živi knjižnici? To, da v naši knjižnici knjige govorijo! Naše knjige so namreč predstavniki in predstavnice družbenih skupin, ki se v Sloveniji soočajo s stereotipnimi predstavami in predsodki. Če ste se pripravljeni s svojim stereotipom srečati v živo, če ste pripravljeni, skupaj z nekom skozi pogovor, skozi njegovo osebno življenjsko zgodbo razbiti svoje predsodke, potem vas vabimo, da postanete bralec ali bralka v Živi knjižnici!

Delovni čas:
10.00 - 18.00

Vljudno vabljeni!