VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Tujina 30.05.2008
Mladi in medkulturni dialog
, Marseolle, Francija

Mladinski dogodek: Mladi in medkulturni dialog, Marseille, 5. - 9. julija 2008



Francosko ministrstvo za zdravje, mladino, šport in družbeno življenje vabi mlade k udeležbi na mladinskem dogodku , ki se pripravlja kot del njihovega programa predsedovanja Svetu EU. Mladinski dogodek je namenjen spodbujanju dialoga med mladimi in odločevalci v politiki na evropski, nacionalni ali lokalni ravni. Mnenje mladih, ki se oblikuje na tovrstnih dogodkih prispeva h kakovosti in razvoju mladinske politike v EU.

Mladinski dogodek bo potekal v Marseillu, Francija med 5. in 9. julijem 2008.

Ker je leto 2008 Evropsko leto medkulturnega dialoga bo tudi mladinski dogodek osredotočen na vlogo mladih v medkulturnem dialogu. K udeležbi vabijo dva predstavnika mladih iz vseh držav članic EU, EFTE, Mediteranskih držav in držav Zahodnega Balkana.

Od udeležencev/udeleženk pričakujemo, da:
so stari med 18 in 30 let;
imajo izkušnje s družbeno angažiranimi projekti, katerih namen je spodbujanje medkulturnega dialoga;
znajo komunicirati v angleškem ali francoskem jeziku;
so pripravljeni aktivno sodelovati ves čas dogodka;
bodo rezultate dogodka posredovali ustreznim oblastem in mladinskim organizacijam v Sloveniji.

Francosko ministrstvo bo udeležencem povrnilo vse stroške prevoza, nastanitve ter prehrane.

Dva udeleženca Mladinskega dogodka v Franciji bo izbral Urad RS za mladino, Ministrstvo za šolstvo in šport. Prednost bodo imeli kandidati, ki so aktivni na področju mladinske politike in so aktivno sodelovali na projektih, ki so bili namenjeni spodbujanju medkulturnega dialoga, sprejemanju drugačnosti in/ali učenju človekovih pravic. Prijavite se lahko z obrazcem, ki ga najdete v prilogi ter kratkim motivacijskim pismom, kjer izrazite izpolnjevanje zgornjih pogojev.

Rok za oddajo vaših prijavnic je petek, 6. junija 2008. Prijavnice pošljite na e-naslov Urada RS za mladino: urazamladino.mszs@gov.si . Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na 01 - 426 57 01. Kontaktna oseba je Barbara Zupan (barbarazupan@gov.si ).