VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 29.07.2008
CNVOS DIREKT/40-08
, Ljubljana za Slovenijo

CNVOS DIREKT / 28. julij 2008 / št. 40-08

CNVOS DIREKT
nov spletni obvestilnik o različnih priložnostih, ki so lahko izziv za vas in vašo organizacijo

Postopek za izbor predstavnika/ce NVO v Sosvetu za integracijo tujcev

CNVOS - Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij na podlagi naročila pravnih oseb (drugih organizacij, ministrstev, vladnih uradov in ostalih zainteresiranih) izvaja postopke izbire predstavnika/ce nevladnih organizacij v različnih odločevalskih telesih.

S postopkom zagotavljamo transparentnost in odprtost, saj ima vsaka zainteresirana oseba možnost kandidirati in sodelovati pri izboru. Zavzemamo se namreč za sodelovanje naših predstavnikov v različnih skupinah, imenovanih s strani vlade in ministrstev, samo v primerih, ko so le-ti izbrani popolnoma transparentno in v skladu s predpisi.

Do sedaj smo med drugim izvedli postopek za izbor predstavnika NVO v projektno skupino za pripravo poročila o stanju okolja 2007 (naročnik Ministrstvo za okolje in prostor), izbor dveh NVO predstavnikov v Upravni odbor za izbor projektov v okviru Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma (naročnik SVEZ), izbor predstavnika NVO v Ekonomsko socialni odbor EESO (naročnik SVEZ) ter postopek izbora v Nadzorni odbor Programa Pobude Skupnosti EQUAL (naročnik Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve).

Pravkar pa teče postopek izbire predstavnika NVO v Sosvet za integracijo tujcev, ki bo ustanovljen in imenovan na podlagi Uredbe Vlade RS o integraciji tujcev . Zainteresirane NVO in njihove predstavnike/ce pozivamo, da najpozneje do 2.8.2008 oddajo prijave za sodelovanje v postopku (kot upravičenci) ter v izvolitev predlagajo svoje kandidate.

Prijave je mogoče oddatiosebno ali po pošti na naslov CNVOS, Povšetova 37, 1000 Ljubljana, in pa po elektronski pošti na info@cnvos.si . Posredovane naj bodo izključno na obrazcu, ki se nahaja v priponki, dostopni na www.cnvos.si .

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Institucionalna in administrativna usposobljenost; prednostne usmeritve: Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.«

__________________________________________________________
CNVOS
Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij
Centre for information service, co-operation and development of NGOs
Povšetova 37, 1000 Ljubljana, Slovenija/Slovenia
Tel. +386 (01) 542 1422, 542 1423
Faks: +386 (01) 542 1424
info@cnvos.si
www.cnvos.si , www.razpisi.info , www.balcan.org