VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 22.11.2006
SISTEM KAKOVOSTI IN SLOVENSKE NEVLADNE ORGANIZACIJE
24.11.2006, , Ljubljana

V obdobju neprestanih sprememb je za učinkovito delovanje NVO potrebno, da na sodoben način aktivira notranje in zunanje sposobnosti in tako pride do hitrih in učinkovitih odgovorov na potrebe sodobne družbe. Za učinkovito delovanje so potrebni tudi standardi kakovosti, ki poleg neformalne zagotavljajo tudi formalno kakovost organizacije.

24. novembra 2006 bo v Centru Evropapotekalaenodnevna konferenca«SISTEM KAKOVOSTI IN SLOVENSKE NEVLADNE ORGANIZACIJE«.

Rdeča nit konference bodo različni sistemi kakovosti in pomembnost oblikovanja primernega sistema kakovosti za slovenske nevladne organizacije.

Sistem kakovosti lahko na eni strani razumemo kot prepoznanje potreb uporabnikov, izboljšanje delovanja in storitev organizacij, na drugi strani pa prepoznavanje potreb same organizacije. Preko sprejemanja sistema kvalitete organizacija spozna svoje močne in šibke točke ter ugotovi, na katerih področjih se mora še okrepiti. Sistem kakovosti zagotavlja kakovost organizacije tako za zaposlene, prostovoljne sodelavce, uporabnike in donatorje, ki vlagajo v programe in projekte organizacije.

Za nevladne organizacije, ki niso iz Ljubljane, so na voljo tudi določena sredstva za povrnitev stroškov za bencin.

Za preverjanje stanja v nevladnih organizacijah smo pripravili kratek vprašalnik (http://www.kakovosten-nvo.si/index.php?item=10 ) , s katerim nam boste pomagali pokazati, da so slovenske nevladne organizacije že dobro pripravljene na sistem kakovosti.

Prosimo, pozorno preberite vprašanja in odgovorite, kar velja za vas.

Več o standardih kakovosti in konferenci si lahko preberete na www.kakovosten-nvo.si ali povprašate na kakovost@kakovosten-NVO.si

Hvala za sodelovanje.

Se vidimo na konferenci,

Sonja Čandek, CNM

Tina Divjak, PIC