VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 11.09.2008
APEL ZA "NEPRISTRANSKI" RAZPIS
, Prlekija-Ljubljana

Pred kratkim je Ministrstvo za šolstvo in šport, Urad RS za mladino izdalo več razpisov, na žalost tudi "diskriminacijski" razpis glede sofinanciranja investicij v mladinska prenočišča. V imenu prizadetih Mladinskih centrov, registrirnih po Zakonu o društvih ali Zakonu o zavodih (nevladne organizacije) je bil že poslan apel-prošnja na kompetentne naslove, po ustreznejši formulaciji tovrstnega razpisa. Na spletnem mediju www.klopotec.net bomo zadevo spremljali ter objavili potencialno prejete odgovore:
Spoštovani in cenjeni gospod minister dr.Milan Zver in vodstvo Urada RS za mladino!
V najnovejšem razpisu Urada RS za mladino glede sofinanciranja investicij v mladinska prenočišča v okviru posameznih mladinskih centrov so nevladni mladinski centri /torej tudi tisti,ki imajo priznani status in so deset let ter še več aktivni ter pokrivajo vse spektre mladinskega udejstvovanja, tudi na področju mladinskega turizma/ izločeni in jim že po razpisu ni dana možnost enakovrednega kandidiranja na razpisu, kljub temu, da druga ministrstva omogočajo enakovredno pridobivanje investicijskih sredstev MC tudi iz EU /MK-multimedijski centri.../.Ravno tako se je pri pripravi tega razpisa zatrjevalo, da bo po izboru sklenjena tripartitna pogodba, torej bodo izbranim pogodbe podpisali: občina, država in MC.
Predlagamo, da se razpis ustrezno spremeni oziroma dopolni ter omogoči po vzoru podobnih (investicijskih) razpisov iz drugih ministerstev, da se vsem pravnim subjektom s podeljenim statusom MC omogoči enakovredno sodelovanje, neglede na formalni pravni status.Prijazno in vljudno prosimo za razumevanje in takojšno ukrepanje! Vljudno prosimo tudi za odgovor!
S spoštovanjem in lep pozdrav iz Prlekije!
Mladinski center Prlekije-pokrajinski center NVO
Rudi Stegmüller, vodja
V vednost:
- kabinet spoštovanega in cenjenega g. Janeza Janše, predsednika slovenske vlade