VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 25.09.2008
Janez piše pismo belo...
, IN JANEZ BO DOBIL PODŽUPANA!

Janez VENCELJ

Stara cesta 25

9240 Ljutomer

tel.:031 354 157

e-mail: janezvencelj@gmail.com

Datum: 17.08.2008

Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko

Kotnikova 28

1000 Ljubljana

Minister dr.Ivan ŽAGAR

ZADEVA: NEIMENOVANJE PODŽUPANA OBČINE LJUTOMER - ZAPROSILO ZA POSREDOVANJE PRI ODPRAVI NEZAKONITEGA STANJA

Podpisani Janez Vencelj roj.09.05.1958 v Novem mestu, stalno stanujoč Stara cesta 25, UE in občina Ljutomer, svetnik Občinskega svata občine Ljutomer, prosim službo in ministra g. Ivana ŽAGARJA osebno, za angažiranje za odpravo nezakonitega stanja, glede neimenovanja podžupana Občine Ljutomer.

Zakon o lokalni samoupravi v v prvem odstavku 33.a členu določa:«Občina ima najmanj enega podžupana. Podžupana imenuje izmed članov občinskega sveta župan, ki ga lahko tudi razreši.« Statut Občine Ljutomer pa v prvem odstavku 33.člena določa:«Za pomoč pri opravljanju nalog župana ima občina najmanj enega podžupana.« Tako določila Zakona o lokalni samoupravi in določila Statuta Občine Ljutomer razumem, da župan mora imenovati najmanj enega podžupana.

Od konstituiranja občinskega sveta Občine Ljutomer je poteklo že skoraj dve leti. Kljub večkratnim mojim opozorilom in opozorilom drugih svetnikov, da je neimenovanje podžupana nezakonito, župan vse do sedaj tega ni imenoval. Še več župan zatrjuje, da neimenovanje ni nezakonito in da občina ne potrebuje podžupana.

O zadevi vas obveščam z upanjem, da v primeru ugotovitve nepravilnosti oz.nezakonitosti, na podlagi 88.a člena Zakona o lokalni samoupravi ukrepate in župana Občine Ljutomer opozorite, da odpravi nezakonito stanje.

S spoštovanjem!

SVETNIK OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER

Janez VENCELJ