VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 01.10.2008
Velik dogodek v Mariboru
, štajerska prestolnica

Občina Ljutomer je bila s strani Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko povabljena, da sodeluje na velikem informativnem dogodku »Z uresničevanjem ciljev operativnega programa razvoja človeških virov in operativnega programa regionalnih razvojnih potencialov soustvarjamo našo prihodnost«.

Velik informativni dogodek je potekal 12. septembra 2008 v Mariboru. Dogodka so se poleg ministra, dr. Ivana Žagarja ter domačih in tujih strokovnjakov udeležili še predstavniki Generalnega direktorata Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti ter Generalnega direktorata Evropske komisije za regionalno politiko. Tako je bilo ustvarjeno pravo okolje za izmenjavo strokovnih mnenj, izpostavitev ključnih problemov in predstavitev projektov, sofinanciranih iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Občina Ljutomer je na omenjenem velikem informativnem dogodku v Mariboru sodelovala kot edina občina, s predstavitvijo projekta Celovite prenove Glavnega trga v Ljutomeru kot primerom dobre prakse. Predstavljene so bile ključne predstavitve prenove Glavnega trga, izhodišča, problematika in rezultati ter finančna konstrukcija projekta. Projekt celovite prenove Glavnega trga v Ljutomeru je predstavil župan Občine Ljutomer Franc Jurša, arhitekt Bogdan Reichenberg iz Reichenberg Arhitekture d.o.o. je predstavil projekt z vidika projektnih rešitev. Predstavitve sta se s strani Občinske uprave Občine Ljutomer udeležila tudi vodja oddelka za gospodarske javne službe, prostorsko planiranje, gospodarstvo in razvoj Janez Rožmarin in vodja službe za gospodarstvo in razvoj Dominika Vrbnjak

Ljutomer 15.9.2008 Franc JURŠA

ŽUPAN