VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 11.11.2008
Koncert
15.11.2008, , Murska Sobota

MIKK Murska Sobota v sodelovanju s Prekmurje Noise Conspiracy in God Bless This Mess records vabi na koncert:

sobota 15. november 2008 / MIKK Murska Sobota / ob 21.30 / vstopnina 3€

BULBUL trio

+

TUMIDO duo

+

Bulbultumidobigbandquintet

(Dunaj/Linz, A)

+

HEXENBRUTAL

(Beltinci)

---------------------------------------------------------

Avstrijska glasbena intervencija nam na odru MIKKa ponuja koncert, sestavljen iz treh delov. Sprva se nam bosta prestavila dvojec tumido duo, nato sledi odbiti noise-rock trio bulbul trio, za konec pa se bulbultumidobigbandquintet. Za popolno dozivetje bo poskrbel domaci dvojec Hexenbrutal, ki se bosta ogrevala za ponedeljkov nastop 17.11.2008 v Menzi pri koritu, Metelkova, skupaj s se enim fantasticnim duom, americani Lightning Bolt (www.myspace.com/laserbeast ).

BULBUL trio + Tumido duo, Bulbultumidobigbandquintet

Sprva je ime bulbul predstavljalo enoclanski projekt, opremljen s kitaro, racunalnisko programiranimi bobni, kovinskimi ploscami, sesalcem, za ustvarjanje hrupnih seans z melvinsovskimi heavy kitarskimi vlozki. Kasneje se projektu na odru pridruzita se dva clana in tako nastane trio, ki izvaja »mighty improvisational noise-driven rock«. Poleg zanimivega vizualnega dela, njihovo posebnost zaznamuje se mesanje eksplozivnih noise komadov s tulecimi elektronskimi beati v unikatno glasbeno dozivetje. Odkrito koketiranje z masnimi Melvins riffi in heavy quitar drvece nabijanje preko minimalisticne elektronike s preprosto bas linijo in programiranimi beati pa vse do lo-fi poetike »one man-one quitar«.

Avant-rock s primesmi post-punka in nojz-rocka z izjemno kolicino energije in nepredvidljivimi zvocnimi zasuki. Njihovi nastopi, deloma tudi zvok spominjajo tudi na Liars. Za sabo imajo ze deset let delovanja in izdane stiri albume. Letos jim je uspelo doseci vrhunec glasbenega delovanja z albumom »bulbul 6«.

Bulbul so ze dvakrat gostovali v Murski Soboti, in sicer prvic v starem MIKKu na dan vstopa v EU (slucajno!) in na zadnjem TE MIKKA festivalu.

www.musiquemachine.com/reviews/reviews_template.php?id=418

Tumido, izredno nenavaden duo, tvorita glasbenika Bernhard Breurer in Gigi Gratt. Njuna harmonija zvokov ponuja prostor vsemu, kar nas/ju zadovolji s trenutkom. Noise-rock se spopade z industrialom, melanholija prepojena s surovostjo in progresivna lo-fi elektronika izpod njunih prstov skozi naso duso. (*del teksta povzet od ekipe kluba Menza pri koritu, Metelkova, LJ)

HEXENBRUTAL

Doktorja Hexen in Brutal sta zapluzila nekje pred stirimi leti, svoje mikavne popevke pa pojmujeta z opredelbo »plesna, tezka, aritmicno nojzirana varianta glasbe«. Znacilnost prekmurske dvojice so nikoli enaki in vselej eksperimentalni nastopi, na katerih se igracke oz. (ne)instrumenti redno menjajo. Se letos nameravata brutalneza objaviti prvenec pri domaci zalozbi God Bless This Mess.

linki nastopajocih:

www.bulbul.at

www.myspace.com/bulbulshit

www.myspace.com/tumidomusic

http://tumido.klingt.org

www.myspace.com/hexenbrutal

---------------------------------------------------------

V priponki se nahaja tekst s sumniki + promo fotke!

Hvala za vaso pozornost, hvala medijem za objavo.

M.I.K.K. & G.B.T.M. crew

--

*****************************

GOD BLESS THIS MESS RECORDS

L a b e l / D i s t r o / P r o m o

Stefana Kovaca 3

9231 Beltinci

Slovenia

e-mail: blessmess@gmail.com

myspace: www.myspace.com/gbtm

*****************************