VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.11.2008
Seminar o sodobni uporabi 3D tehnologij na področju zlatarstva
20.11.2008, , Ljubljana

V četrtek, 20. novembra 2008, na Gradu Fužine pripravljamo Seminar o sodobni uporabi 3D tehnologij na področju zlatarstva . Namen seminarja je predstavitev možnosti, ki jih sodobna tehnologija ponuja v oblikovanju tako personaliziranih zlatarskih izdelkov kot tudi ekskluzivnih poslovnih daril z visoko osebnostno noto.

Tovrstno 3D tehnologijo pa lahko uporabimo ne le na področju zlatarstva in oblikovanja pač pa tudi na področju kulturne dediščine. Omogoča nam popularizacijo kulturne dediščine, saj natančno 3D skeniranje (prostorski zajem), shranjevanje in reproduciranje njenih elementov lahko uporabimo za načrtovanje programa obdarovanja poslovnih partnerjev, ljubiteljev umetnosti ali pa kot replike turističnih znamenitosti za spominke ali protokolarna darila.

Dovolite mi, da naštejem nekaj odmevnejših projektov uporabe 3D tehnologij na kulturnih področjih:

Izdelava 3D natisnjenih maket dela mesta Ljubljane in treh strateških projektov za predstavitev vizije Ljubljana 2025 na nepremičninski borzi MIPIM v Cannesu (naročnik: Mestna občina Ljubljana).

3D skeniranje in priprava datoteke za izdelavo skulpture Triglav, del projekta NAME Readymade (naročnik: Janez Janša, Janez Janša in Janez Janša).

3D skeniranje reliefa nagrobnika Friderika IX. Ptujskega in priprava protokolarnih daril - 3D natisnjena pomanjšana replika reliefa in idejne zasnove za izvedbo promocijskega nakita (naročnik: Pokrajinskim muzejem Ptuj).

3D skeniranje Trubarjevega portreta v bronu (avtor: Mirsad Begić) in priprava osrednjega motiva jubilejnega evrskega kovanca ob 500. letnici rojstva Primoža Trubarja (naročnik: Miljenkom in Maja Licul)

Seminar je odlična priložnost, da spoznate možnosti, ki jih 3D tehnologija ponuja. Vabimo vas, da si več o seminarju preberete na priloženem vabilu ter da se nam 20. novembra pridružite na Gradu Fužine, kjer si boste lahko 3D tiskanje zlatarskih modelov in prostorski zajem objektov za uporabo v oblikovanju ogledali v živo. Zaradi omejitve kapacitete prostora vas prosimo, da nam svojo prisotnost čim prej potrdite s prijavo, saj bomo prijave ob zapolnitvi mest zaprli.

Z lepimi pozdravi!

Jure Sternad, vodja prodaje in marketinga
jure@ib-procadd.si (mob. 041 657 925)

IB-PROCADD d.o.o.
Dunajska cesta 106
1000 LJUBLJANA
Telefon: 01 565 72 50, 01 565 72 54
Faks: 01 568 45 78