VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Lendava 15.12.2008
MI ODGOVARJAMO, VI SPRAŠUJETE
, Spodnji Kamenščak - Brdo pri Kranju

Odgovor:

V okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji je potekala na Brdu pri Kranju 05. do 07.06.2008 tudi mednarodna konferenca: KULTURA NA SPLETU.Predstavnika MCP-PC NVO, Regionalnega pomurskega multimedijskega in kulturnega centra, Marjan Pintarič in Rudi Stegmüller sta se ravno tako udeležila zanimivega strokovnega srečanja.

Namen konference je bil ugotoviti, kakšne vrste digitalnih kulturnih vsebin so primerne za uporabo in ponovno uporabo v okolju WEB 2.0., v kulturnem sektorju, izobraževanju, vseživljenjskem učenju in kulturnem turizmu. V ospredju so bila tudi vprašanja, kakšno je v tem trenutku stanje, kakšno je znanje in kakšne so izkušnje na področju interoperabilnosti med različnimi kulturnimi ustanovami, še posebej na nacionalni ravni, pa tudi kakšne so priložnosti, izzivi in tudi ovire pri ustvarjanju, uporabi in hranjenju digitalnih kulturnih vsebin v multimedijskih centrih, muzejih, knjižnicah, arhivih in drugih kulturnih ustanovah.

Konference so se udeležili strokovnjaki s področja digitalnih kulturnih vsebin, predstavniki vladnih resorjev in drugi predstavniki interesnih skupin.

Več na: http://fjz.web.siol.com/mk/mkslo1.asp