VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 17.12.2008
Predsednik vlade Borut Pahor z mladimi
23.12.2008, , Ljubljana

Srečanje predsednika Vlade RS Boruta Pahorja z mladimi

V torek, 9. decembra 2008, se je predsednik Vlade RS Borut Pahor skupaj s pristojnimi resornimi ministri v okviru srečanj t.i. 'razvojnega dialoga' sestal s predstavniki mladih.

Predsednik vlade je ob navzočnosti resornih ministrov Gregorja Golobiča, dr. Igorja Lukšiča in dr. Ivana Svetlika, državnih sekretarjev v kabinetu predsednika vlade Miloša Pavlice ter Jožefa Školjča ter direktorja Urada za mladino mag. Petra Debeljaka ponovno potrdil zavezo vlade, da bo krepila vlogo mladih ter dostopnost do soodločanja na vladni ravni. Mlade je povabil k aktivni vlogi pri oblikovanju rešitev, ki so v času gospodarske negotovosti pred nami.

Predstavniki Mladinskega sveta Slovenije, Mladinske mreže MaMa, Dijaške organizacije Slovenije, Študentske organizacije Slovenije, Zveze prijateljev mladine Slovenije ter novoizvoljeni predsednik Evropskega mladinskega foruma so izrazili zadovoljstvo nad začetim socialnim dialogom z mladimi ter izrazili pričakovanje, da bodo dane zaveze čim prej uresničene tudi v praksi.