VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 18.02.2009
BREZ PEKARNARJEV O PRAV NJIHOVI PEKARNI!?
, Maribor

Mestna uprava očitno najraje deluje za zaprtimi vrati. Zato jih prosimo ne zmotite danes zjutraj ob 9. uri na sestanku na Uradu za kulturo in mladino (Slovenska 40, 2. nadstropje), ko bodo ponovno debatirali o obnovi Pekarne brez Pekarne in pekarnarjev.

Zakaj pa bi kdo upošteval podhranjene nevladnike, zakaj pa bi javnost morale zanimati investicije in kaj se dogaja z javnim denarjem? Recesija je, zato hranimo moči in se ne utrujajmo po nepotrebnem, saj "profesionalci" mestne uprave gotovo prekladajo milijone za dobro vseh!

O obnovi Pekarne se bo tako v skladu z običajno prakso mestne uprave in nasprotju z dogovori in zagotovili g. župana Kanglerja, g. podžupana Verliča in vodje projektne skupine mestnega arhitekta Stojana Skalickega spet razpravljalo brez Odbora za Pekarno, ki predstavlja večino uporabnikov. Urad za kulturo in mladino očitno meni, da je Pekarno moč obnavljati na pamet in po meri tistih, ki v njej ne delujejo - tako kot v primeru Karantene, kjer ometi odpadajo, še preden je sploh zaživela.

Naj vam torej jutranji čajček in pogled na splužene mariborske ulice zbudi prijetne, skoraj božične občutke. Sploh pa, ker lahko zaupamo naši vrli mestni upravi, da bo tudi brez nas odločala za naše dobro.

Ni res! Mesto pripada tistim, ki v njem živimo in ustvarjamo!

Očitno strokovnjaki na MOM potrebujejo še eno lekcijo iz transparentnega delovanja, zato bomo v kratkem sklicali tiskovno konferenco (in še kaj), na kateri bomo predstavili, kako ignorantsko in brez vključevanja uporabnikov poteka priprava dokumentacije za obnovo. Na škodo vseh vpletenih!


Vaši someščani iz (nesplužene) Pekarne.


--
Odbor za Pekarno,
zanj

Ramiz Derlič
041/642-649
Marko Brumen
040/293-404

--
Odbor za Pekarno
pekarna.odbor@gmail.com

www.pekarna.org
http://pekarna.blogspot.com/