VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 06.05.2009
DANES SMO V LJUBLJANI!
07.05.2009, , Velika sejna soba SLOVENIJALESA

Pozdravljeni,

pošiljamo vam dodatne informacije o izvedbi jutrišnjega informativnega dne. V priponki boste našli besedilo razpisa, program informativnega dne ter posebno neodvisno analizo dr. Andreja Fištravca o organizacijskih potencialih organizacij v mladinskem polju. Vljudno prosimo, da priloženi material predstavniki vaših organizacij prinesejo s seboj.

Kot že poudarjeno je Urad RS za mladino do tega trenutka v okviru dovoljenih možnosti skušal maksimalno pripevati k čim bolj uspešni izvedbi razpisa. Omenjena analiza predstavlja po mojem osebnem prepričanju dodatno informacijo, ki je lahko koristna pri vašem mreženju, nikakor pa je ne gre razumeti kot sugestijo za izbor nosilcev mrež. Verjamem, da vam bodo predstavniki Urada RS za mladino ter avtor analize vse vidike natančno predstavili.

Kot boste razbrali iz programa, je informativni dan koncipiran v dveh delih. V prvem vam želimo predstaviti tiste informacije, ki so v tem trenutku ključne. Mednje spadajo tudi tehnične informacije, ki pa so v tej fazi bolj v funkciji vaše refleksije o dimenzijah samega razpisa. V Uradu RS za mladino se zavezujemo, da bomo po izboru oblikovali konzorcij nosilcev mrež, v okviru katere bomo skušali vzpostaviti dvosmerni proces izmenjave informacij. To bo dodaten prispevek k bolj uspešnemu sledenju ciljev, ki izhajajo iz razpisa. V drugem delu informativnega dne bomo iniciativo prepustili vam. Popoldanski del bo priložnost, da boste zainteresirane organizacije v največji možni meri že izkoristile priložnost za dodatno navezavo stikov. Oblika omenjene 'tržnice' bo prepuščena vam. V Uradu RS za mladino bomo ves čas na voljo za dodatna pojasnila. Predvidevamo pa se nekatere druge podporne mehanizme, ki vam jih bo natančneje predstavil kolega Aleš Ojsteršek. Med drugim bomo lansirali spletno tržnico, ki vam bo v dodatno pomoč pri mreženju.

Veseli nas zelo množičen in pozitiven odnos, ki ste ga v preteklih dneh izkazali potencialni interesenti. Verjamem, da boste imeli jutri obilo odličnih priložnosti, da pridobite vse potrebne dodatne informacije. Za dodatna vprašanja pa smo vam že zdaj na voljo.

Peter Debeljak,
direktor Urada RS za mladino