VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 19.06.2009
FESTIVAL »ORMOŠKO POLETJE 2009«: Ženske - letni kino
13.07.2009, , Grajsko dvorišče Ormož

13. 7. 2009 ob 21.00, Grajsko dvorišče Ormož

FESTIVAL »ORMOŠKO POLETJE 2009«

Ženske - letni kino

Vstopnina: 5 €

INFO: TIC Ormož, 02 741 53 56

Prodaja vstopnic poteka na Enoti turistično informacijskega centra v gradu Ormož (telefon: 02 741 53 56) vsak dan od torka do sobote od 10.00 do 16.00 ure ter eno uro pred začetkom predstave na prireditvenem prostoru.

V primeru dežja ali hladnega vremena bodo prireditve v Domu kulture Ormož.

ŽENSKE
(The Women)

Zvrst:Komična drama
Trajanje: 114 min.
Igrajo: Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith
Režija: Diane English
Leto: 2008

Kaj se zgodi, ko združite ekipo sijajnih igralk, na čelu katerih sta Meg Ryan in Annette Bening, odlično scenaristko, režiserko in producentko komedij Diane English (Murphy Brown) in klasično zgodbo o krogu newyorških prijateljic? Nastane film Ženske - inteligentna in iskriva komedija o sodobni ženskosti in moči odnosov med ženskami. Film, ki temelji na filmu Georgea Cukorja iz leta 1939 in odrski igri Clare Boothe Luce iz leta 1936, nas popelje v vrtoglavi svet manhattanske družbe, založništva, mode in finančne industrije. V središču zgodbe je Mary Haines (Meg Ryan), skozinskoz moderna ženska, ki se mora nenadoma soočiti s prastaro žensko dilemo: možem, ki vara. Dame v njenem življenju, na čelu z njeno najboljšo prijateljico Sylvie Fowler (Annette Bening), dinamično urednico ženske revije, se takoj postavijo na njeno stran. Toda vso skupino močno pretrese, ko Sylvie izda Mary v faustovski kupčiji, ženski pa se morata soočiti z najbolj bolečim izmed vseh razhodov: razpadom njunega prijateljstva.
Film Ženske se poglablja v popolnoma ženski svet; moški so sicer bogato 'obdelani', vendar jih nikoli ne vidimo na platnu. S svojim celovečernim prvencem Englisheva ustvari večgeneracijsko tapiserijo, ki vključuje tako post-feministke iz generacije baby booma in post-menopavzalne ženske kot deklice pred najstniškimi leti. Ženske se ponašajo z enim najimpre-sivnejših ženskih ansamblov vseh časov. Ryanovi in Beningovi se v glavnih vlogah pridružujejo Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith, Candice Bergen, Bette Midler, Cloris Leachman, Carrie Fisher, in Debi Mazar, stranske vloge pa so odigrale cenjeni veteranki Joanna Gleason in Lynn Whitfield ter sveža mlada obraza Tilly Scott Pedersen in India Ennenga.