VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 01.08.2009
Tek Jeruzalemsko Ormoških goric
22.08.2009, , Svetinje

22.8.2009, ob 17.00 Svetinje

1. Tek po jeruzalemsko-ormoških goricah

Prijave za tek potekajo preko e-maila: mcormoz@siol.net ali na dan prireditve, uro pred začetkom teka. Prijavnina je 5 € (vsi prijavljeni dobijo majico, pijačo, golaž).

INFO: Mladinski center Ormož; 02 719 41 41 ali 040 345 281, mcormoz@siol.net

PROGRAM:

· tek »JOG« (start na Svetinjah, potem skozi Veličane do Jeruzalema (343 m nadmorske višine), naprej skozi Veliki in Mali Brebrovnik, spust v dolino Veličane in skozi naselje Mihalovci do cilja na Svetinjah): 7,1 km

· spremljevalni program (delavnice Hama Perlice, ustvarjanje iz krep papirja, tekmovanje v hoji na hoduljah ...)

· zabava z glasbeno skupino »KO PIJE«

1. TEK PO JERUZALEMSKO-ORMOŠKIH GORICAH,

Prijave za tek potekajo preko e-maila: mcormoz@siol.net ali na dan prireditve, uro pred začetkom teka. Prijavnina je 5 € (vsi prijavljeni dobijo majico, pijačo, golaž).

Mlada ekipa ljudi organiziramo ZDRAVO ZABAVO za vse, ki spoštujejo kvaliteto življenja. Glavna misel tega dne bo aktivno, kvalitetno in kreativno preživljanje prostega časa, ko bo naše korake in dejavnosti odmerjal glas prleškega klopotca s štirimi vetrnicami. Gre seveda za TEK PO VINSKI CESTI JERUZALEMSKO-ORMOŠKEGA VINORODNEGA OKOLIŠA.

V želji, da bi nas občine povezovale, in ne razdruževale, je proga speljana skozi dve občini. Začeli in končali bomo v občini Ormož, vmes pa zakorakali v sosednjo občino Ljutomer.

Štartali bomo rahlo v hrib pred cerkvijo na Svetinjah, nato nas bo razgibana pot večino časa vodila po slemenu griča, kjer se razprostirajo naši prelepi vinogradi. Večji spust in nato tudi vzpon nas čakata v kraju Veličane, po koncu vzpona pa pritečemo v Jeruzalem, ki je tudi najvišja točka naše skupne proge, in sicer 343 m nadmorske višine. Ves čas proge imamo čudovit razgled nad bližnjo in daljno okolico, ki je redko posejana s hišami in skriva pestrost narave in podeželja. Trasa nas vodi naprej skozi Veliki in Mali Brebrovnik, sledi spust v dolino Veličane, kjer se razprostirajo polja in travniki, iz daljave pa bomo še vedno slišali glas klopotca, ki bo odšteval naše korake. Še daljši vzpon skozi naselje Mihalovci se vije do cilja, ki bo prav tako kot štart, na Svetinjah. Skupna dolžina proge je 7,1 km.

Za vse tiste, ki se teka ne boste udeležili, bomo poskrbeli z različnimi pestrimi dejavnostmi. Na voljo bodo ustvarjalne igrice, delavnice in animacije po senčnih kotičkih v kraju Svetinje

Po končanem teku nas bo vse zbrane pričakal topel golaž, da se okrepčamo po napornem teku ali kreativnem izražanju in si naberemo novih moči, kajti ni še konec …

O zabavi še ni ne duha, ne sluha? Po teku in razglasitvi rezultatov sledi zabavna prireditev nekomercialnega značaja z vročim plesiščem.