VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 24.08.2009
CIKLUS USTVARJALNIH POČITNIŠKIH DELAVNIC ZAKLJUČEN
, Spodnji Kamenščak

Spomini ostajajo

Brezskrbni počitniški dnevi se počasi poslavljajo. Na minule počitnice in vsa mogoča počitniška doživetja ostajajo, vsaj upamo tako, prijetni spomini. Tako se bodo še dolgo spominjali nevsakdanjega počitniškega ustvarjanja tudi udeleženci ustvarjalnih počitniških delavnic nemščine, ki so potekale v kompleksu prleškega mladinskega centra na Spodnjem Kamenščaku. Delavnice so potekale v šestih ločenih zaključenih delih v katerih je bilo vključenih do pet posameznikov. Strokovno vodenje je bilo zaupano učiteljici nemščine Metodi Ljubec, sodelovale pa so še članice vodstvenega in projektno-programskega tima Jožica Ficko, Saška Škrjanec in Marjana Ljubec. Delavnice so bile namenjene za predšolske in šolske otroke prve triade. Cilji izvedbe so bili, da so otroci skozi igro, glasbo, in neposrednega doživetja kmetije obvladali predstavitev in pozdrav v nemščini, poimenovali živali, doživeli življenje na kmetiji ter čim ustvarjalnejše preživeli prosti počitniški čas. Svojo znanje so nato zadnji dan predstavili tudi staršem in skrbnikom in se še skupaj z njimi spopadli v različnih delavnicah. Šlo je za uspešno medvrstniško druženje, krepitve družinske vezi in poudarjanja pomembnosti uspešnega medsebojnega razumevanja, sodelovanja in tima. Skozi vse te vrednote pa še na privlačen način pričetek spoznavanja tujega jezika in s tem širjenja svojega znanja. Zadnji dan so udeleženci prejeli posebna lična priznanja, čaka pa jih še Nefiks indeks z vpisano udeležbo in spominska fotografija s konjičkom Mikasfenom,kar pa bodo prejeli na tukajšnji kulturno-turistični prireditvi zadnji petek v septembru. Delavnice so bile brezplačne, saj se je organizator - Mladinski center Prlekije potrudil in si del sredstev preskrbel z uspešno predstavitvijo svojih projektnih idej in dosegel sofinanciranje s strani Ministrstva za šolstvo in šport-Urada RS za mladino, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter Mladinskega sveta Ljutomer.

V prleškem mladinskem centru pa so tudi že pričeli zbirati prijave za usposabljanje iz nemškega in angleškega jezika v terminu 2009/10 in to začetno in nadaljevalno za mlade načelno v starosti od 14. do 29.let. Vsi prijavljeni bodo na informativnem sestanku tudi izvedeli vse podrobnosti.

Na sliki:

Zadnja ekipa udeležencev ustvarjalnih počitniških delavnic nemščine AUF DEM BAUERNHOF s konjičkom Mikasfenom in s programsko sodelavko Saško Škrjanec ter voditeljico delavnic Metodo Ljubec. Anej,Nina,Val in Eva zatrjujejo, da je bilo res »fajn« in da bodo drugo leto zagotovo ponovno zraven.

Foto,tekst : Tomo Köleš