VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 05.10.2009
LUKSUZ PRODUKCIJA IZ KRŠKEGA KMALU V PRLEKIJI
, Slovenija - MCP, Spodnji Kamenščak

V okviru dejavnosti samostojne programske enote MCP-PC NVO bo REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIOJSKI IN KULTURNI CENTER v sodelovanju z LUKSUZ PRODUKCIJO Krško organiziral na Spodnjhem Kamenščaku predstavitev njihovih kratkometražnih lastnih filmov kot tudi SNEMALNO in MONTAŽNO DELAVNICO. Prijave že zbiramo!




Kratki filmi Luksuz produkcije

Filmi so večinoma nastali v sklopu video-filmskih delavnic, ki jih že več let uspešno izvaja Društvo zaveznikov mehkega pristanka. Pod skupno temo filmov „Medkulturni dialog“ bomo predstavili mladinska filmska raziskovanja identitet in subkultur, ki nas obdajajo in v katerih največkrat tudi živimo. Sprehodili se bomo po prostorih obrobja, Fužinah in romskih naseljih, in spoznali, da so za tiste, ki tam prebivajo, ti prostori pravzaprav vir življenja in ustvarjalnega navdiha. Ogledali si bomo tudi trendovske pojave trgovskih središč in RBD manije ter v njih prepoznali absurd potrošniške družbe. Manjkalo ne bo niti znanstvene fantastike. Med drugimi bodo predstavljeni dvominutni digitalni filmi (rezultati delavnic, ki jih je DZMP izpeljal v sodelovanju z British Councilom), v katerih se na simpatičen in pronicljiv način predstavijo mladi pripadniki manjšinskih in migrantskih skupnosti. Zavoljo svojih multinacionalnih in večplastnih izhodišč izzivajo ustaljene vzorce na še posebej učinkovit način, raziskujejo različnost perspektiv ter našim samoumevnostim nastavljajo humorno-kritično ogledalo. Ne naučijo nas le, kako sobivati, pač pa ob njih spoznamo tudi, da bi bil brez razlik svet neskončno dolgočasen. In da smo razlika pravzaprav mi sami, kdorkoli smo in čemurkoli pripadamo.


V primeru, da bi želeli organizirati projekcijo v vašem mladinskem centru oz. mladinski organizaciji, prosim, da me kontaktirate na naslov jdrasler@gmail.com .

Lep pozdrav,

Jana Drašler


www.drustvo-dzmp.si