VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 11.10.2009
IZOBRAŽEVANJE O DELU S SPOLNIMI MANJŠINAMI
, Fakulteta za socialno delo


V dokumentih se nahaja vabilo na izobraževanje o delu s spolnimi manjšinami, namenjeno uvajanju v prostovoljno delo, ki bo 24. oktobra na Fakulteti za socialno delo. Prijave zbiramo do 20. oktobra na mavricna.svetovalnica@dih.si ali 031 258 685 .

Mavrična svetovalnica

Vljudno vabljeni na izobraževanje o delu s spolnimi manjšinami, ki bo

24. oktobra 2009 od 9.00 do 16.00h

na Fakulteti za socialno delo

Mavrična svetovalnica je brezplačna svetovalnica namenjena istospolno in biseksualno usmerjenim in transspolnim posameznicam in posameznikom ter tistim, ki svojo identiteto še iščejo. Podporo nudimo tudi njihovim staršem, drugim svojcem in prijateljem. Naši strokovnjaki imajo večletne izkušnje pri delu s spolnimi manjšinami in zagotavljajo varen prostor brez predsodkov in sodb. Našim uporabnicam in uporabnikom nudimo informacije in pogovor o soočanju s spolno usmerjenostjo ali transspolno identiteto, procesu razkritja (coming out), družinskih odnosih, partnerstvu, varni spolnosti, starševstvu, diskriminaciji in nasilju ter sorodnih temah.

Izobraževanje je namenjeno tako spoznavanju dela s spolnimi manjšinami kot uvajanju v morebitno kasnejše prostovoljno delo v svetovalnici. Študentkam in študentom socialnega dela nudimo tudi možnost opravljanja obvezne prakse (udeležba na izobraževanju je v tem primeru pogoj za opravljanje prakse), za vse študentke in študente študijev svetovalnega profila pa je to dobra priložnost nabiranja izkušenj in neposrednega stika z uporabniki. Vljudno vabljeni tudi absolventi in že diplomirani, ki vas tovrstno prostovoljno delo veseli.

Izobraževanje bo potekalo v obliki delavnic in predavanj in bo vsebovalo sledeče vsebine:

- vpliv implicitnih teorij na delo s spolnimi manjšinami

- vsakdanje življenje istospolno/biseksualno usmerjenih v Sloveniji

- naše izkušnje pri delu s spolnimi manjšinami

- osnove komuniciranja in svetovanja pri klicu v stiski, osebnem srečanju ali preko elektronskega medija

Udeleženci dobijo potrdilo o udeležbi ter seminarsko gradivo. Za prigrizke bo poskrbljeno. Za prijavo ali dodatne informacije nam do 20. oktobra pišite na mavricna.svetovalnica@dih.si ali pokličite na 031 258 685.


Lep pozdrav,
--
Mavrična svetovalnica
Društvo DIH
Slomškova 11
1000 Ljubljana

mavricna.svetovalnica@dih.si
031 258 685