VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 18.11.2009
predstavitev knjige: KOG - krajepis in zgodovinopis
19.11.2009, , v viteški dvorani ormoškega gradu

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

vabi na predstavitev knjige



KOG - krajepis in zgodovinopis

avtorja TONETA LUSKOVIČA.





Knjiga Tončka Luskoviča »Kog, krajepis in zgodovinopis« je spoštovanja vreden temeljit zapis o preteklosti in življenju Koga in Kogovčanov. Z njo je ta majhen zaselek dobil »historično potrjeno identiteto« (dr. Peter Pavel Klasinc), tamkaj živeči ljudje pa antropološko pričevanje in neprecenljiv kolektivni duhovni zaklad iz katerega bodo še mnogi rodovi, morda manj prvinsko povezani z zemljo, a še vedno dovolj močno navezani na njo, rodno grudo, lahko črpali ponos, zavest, moč ter navdih za življenje in negovanje izkazane ljubezni.

Knjigo je avtor posvetil njim, ki » ... si takšno pričevanje zaslužijo, zaslužijo zato, da se ponovno ozavestijo kot ljudje in da bodo smeleje zrli v svojo prihodnost« ter mami, ki »... me je naučila ljubiti rojstni kraj, rodno grudo in ki mi je privzgojila ljubezen do lepe slovenske besede«
(iz spremne besede avtorja).

Svojo pozornost in čast bomo vsem njim in še posebej avtorju lahko posvetili tudi sami, ko bomo skupaj z njim odprli knjigo kot srce na dlani, odstirali tančice preteklosti, odpihovali arhivski prah ter se naužili čiste ljubezni do življenja, ljudi, zgodovine in omenjenega kraja.


Z avtorjem knjige, mogočnejše od spomenika iz brona, nežnejše od spomina v srcu, se bo v četrtek, 19. novembra 2009, s pričetkom ob 18. uri, pogovarjala Marijana Korotaj, literarna komparativistka.


Vljudno vabljeni v grajsko poročno dvorano!
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož
Kolodvorska cesta 9
2270 Ormož
tel: (02) 741-55-80
faks: (02) 741-55-89
e-mail: knjiznicaorm@orm.sik.si
Spletni naslov: www.orm.sik.si