VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 05.12.2009
MARJANU PINTARIČU V PARLAMENTU IGRALI POLICISTI
, Ljubljana

Marjan Pintarič dobitnik plakete državnega sveta Republike Slovenije za najzaslužnejšega prostovoljca. Enotna obrazložitev predloga:

Gospod Marjan Pintarič iz Precetinec se razdaja vrednotam prostovoljstva že čez 30 let in aktivno oblikuje prostovoljsko polje na območju celotne teritorije Republike Slovenije.Z vidika vzgoje,vpliva na okolico z njegovim prostovoljnim delom vzdržuje socialno tkivo kot mentor prostovoljcev. Sam je pa najsrečnejši, če naredi nekaj koristnega in dobrega za ljudi. Je predsednik nevladne organizacije, katere napredek temelji na vrednotah medgeneracijske solidarnosti kot temeljne vrednote prihodnosti. Sam pove da, bo to eden največji izziv sodobne družbe. Z vidika humanosti in med človeških odnosov je neprecenljive vrednosti za celotno Slovenijo,uspešna izvedba dvo letnega projekta-Integracija beguncev v Republiki Sloveniji, katerega avtor in strokovni vodja je bil,z vložkom čez 1400 ur njegovega prostovoljnega dela. Revija Naša žena je v nominaciji za človeka odprtih rok zapisala: Priznanje dobi dobri človek ,Marjan Pintarič za delo z socialno ogroženimi, za obveščanje javnosti o potrebi po integraciji beguncev v slovensko družbo, za motiviranje in vključevanje drugih v prostovoljno delo.

ZAHVALNI GOVOR, PREJEMNIKA PLAKETE ZA IZJEMNE DOSEŽKE NA PODROČJU PROSTOVOLJSTVA,

g. MARJANA PINTARIČA, DVORANA DRŽAVNEGA SVETA RS

4. DECEMBRA 2009.

MARJAN JE PRISOTNE NAGOVORIL:

SPOŠTOVANI GOSPOD PREDSEDNIK DRŽAVNEGA SVETA

MAGISTER BLAŽ KAVČIČ,

SPOŠTOVANA GOSPA DOKTOR MATEJA KOŽUH NOVAK,

SPOŠTOVANI PROSTOVOLJCI TER VSI OSTALI PRISOTNI.

DOVOLITE MI,DA VAS POZDRAVIM Z PRISRČNIM POZDRAVOM

IZ PRLEKIJE. V VELIKO ČAST IN VESELJE MI JE DRUŽENJE Z

Z VAMI,TOREJ Z ELITO,KAR PROSTOVOLJCI NEDVOMNO SMO. SAM SICER KOT PROSTOVOLJEC IN MENTOR PROSTOVOLJCEV DRUŽNO Z NJIMI USTVARJAM ČEZ TRIDESET LET. JUTRIŠNJI DAN PETI DECEMBER, JE SVETOVNI DAN PROSTOVOLJSTVA, ZA MENE OSEBNO VELIKI PRAZNIK, KATEREGA BOM PRAZNOVAL SKUPAJ Z SVOJIMI SOMIŠLJENIKI, TOREJ PROSTOVOLJCI, TAKO KOT VSAKO LETO. AMPAK PRAZNOVATI TA PRAZNIK V ROKI, Z PREJETO PLAKETO, PA JE SEVEDA TISTA DODANA VREDNOST,KO BOM NASLEDNJI DAN PO PRAZNOVANJU ŠE Z VEČJIM VESELJEM IN VNEMO SPET LAHKO POMAGAL NEKOMU, KI JE POMOČI POTREBEN,OBENEM PA BOGATIL SAMEGA SEBE.

OB KONCU BI SE RAD ZAHVALIL VSEM, KI STE SPREMLJALI MOJO POT, MOJE RAZDAJANJE KOT PROSTOVOLJCA IN MI NAMENILI TO ČAST,DA SEM PREJEL TO PRESTIŽNO PLAKETO.

VEDITE - NE BOM VAS RAZOĆARAL !

VSEM ŽELIM OBILO UŽITKOV OB JUTRIŠNJEM PRAZNOVANJU,

5 .DECEMBRU - SVETOVNEMU DNEVU PROSTOVOLJCEV.

ŠE ENKRAT VSEM SKUPAJ HVALA LEPA

IN PRIJETEN DAN ŠE NAPREJ.

Marjan Pintarič

Ljubljana - Precetinci - Prlekija

glej galerijo