VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 25.02.2010
FRANC JURŠA piše in sporoča
, Prleška prestolnica

OBČINA LJUTOMER

VRAZOVA ULICA 1

9240 LJUTOMER

Datum: 24. 2. 2010

ZADEVA: Obvestilo za javnost

Spoštovani!

Občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej so s Komunalno - stanovanjskim podjetjem Ljutomer d.o.o. in Javnim podjetjem Prlekija d.o.o. 23. februarja 2010 podpisale Sporazum o izvedbi prenosa izvajanja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb, oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih voda, ter ureditvi premoženjsko pravnih razmerij.

Podpisnice sporazuma so sprejele odločitev, da v prvi fazi s 1. 4. 2010 novoustanovljeno javno podjetje Prlekija d.o.o. prične izvajati gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode; do tega datuma izvaja navedene gospodarske javne službe KSP Ljutomer d.o.o.. Dogovorjeno je, da se primopredaja izvajanja GJS izvrši na način, ki bo najprimernejši in sprejemljiv ter neškodljiv za vse podpisnike sporazuma ter predvsem, da zaradi spremembe izvajalca ne bo moteno izvajanje GJS.

V drugi fazi bodo podpisniki sporazuma do konca junija 2010 uredili premoženjsko pravna razmerja. Občine so se obvezale, da bodo pristopile k izvajaju aktivnosti za dokončno ureditev premoženjsko pravnih razmerij z dosedanjim izvajalcem GJS.

S pozdravi

Franc JURŠA

ŽUPAN