VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 05.04.2010
OČISTIMO SLOVENIJO
, Slovenija

ocistimo.si logo

Čist-e-Novice

Št. 7
3. april 2010
Spremljajte nas: Facebook , Twitter in Youtube

Še zadnji dan za posvojitev divjega odlagališča

Podjetja in organizacije, ki želijo sodelovati pri akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, hkrati pa poskrbeti za boljše povezovanje svojih zaposlenih, imajo možnost, da za dan akcije posvojijo divje odlagališče. S posvojitvijo si zagotovijo, da bodo edina ekipa na divjem odlagališču, ki ga bo očistila in nato odpeljala zbrane odpadke do zbirne točke za odpadke. Več o tem »

Nagradna igra za zelene investicije

S pravilnim odgovorom na nagradno vprašanje:

Katera vrsta energije ima v prihodnosti največji potencial rasti in najmanj onesnažuje okolje?

se lahko do 17. aprila potegujete za vplačilo do 200 evrov v delniški sklad KD Nova energija ter za varčno sijalko. Več o tem »

Filmi kot poziv k akciji OSVED!

Vsi si želimo, da bi 17. aprila Slovenijo res očistili. Akcijo lahko podprete tudi tako, da svojim prijateljem, znancem, sodelavcem pošiljate filmčke, ki jih bodo spodbudili za sodelovanje pri akciji.

Društvo Ekologi brez meja je za ta namen posnelo več filmov, ki si jih lahko ogledate tudi na uradnem projektnem YouTube kanalu .

Prvi film z naslovom Primeri dobre prakse je bil posnet na petih lokacijah in prikazuje dobre prakse na področju rokovanja z odpadki v Sloveniji. Pri snemanju so sodelovali Občina Mirna peč, Komunalno podjetje Vrhnika, Šola Sostro, Vrtec Ribnica in družina Novak. Posneli so ga v sodelovanju z Gea TV .

Študentsko društvo za razvoj medijev MiHeC pa je v sklopu njihovega projekta Filternet skupaj z Ekologi brez meja posnelo tri teaserje za mlade (osnovnošolce in srednješolce) z namenom poziva udeležbe k akciji. Ogledate si jih lahko tudi na spletni strani Filternet . Več o tem »

Napovednik dogodkov

2. april:
Postanek karavane v Novem mestu
Zaključek likovnega natečaja

6. april:
Postanek karavane v Zagorju
Odprtje razstave fotografij v Knjižnici Bežigrad

7. april:
Postanek karavane v Slovenj Gradcu

8. april:
Razprava Očistimo Slovenijo: za vedno!

9. april:
Odprtje razstave izdelkov likovnega natečaja v Državnem zboru

10. april:
Čiščenje s Slovensko vojsko na poligonu na Vrhniki

Partnerji in pokrovitelji

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Slovenski katoliški skavti in skavtinje se že 20 let ukvarjajo predvsem z vzgojo mladih v aktivne in odgovorne državljane, ki so pripravljeni pomagati in se znajti na vsakem koraku. Med letom pripravljajo številne programe in projekte za različne starostne skupine mladih, za mladinske voditelje pa izvajajo tudi posebna skavtska izobraževanja in usposabljanja. ZSKSS ima približno 4500 članov in tri zaposlene.

Naši podporniki

Eko nasveti

Ali obvladate ločevanje?

Kaj ne sodi med preostale odpadke v kupu, temveč v drugo (katero?) vrsto odpadkov?

Foto: KocjancicVeč o tem »

Pridruži se

Postani prostovoljec in sodeluj pri čiščenju Slovenije

Še vedno je čas, da se pridružite vse večjemu številu ljudi, ki bodo sodelovali v največji čistilni akciji v zgodovini Slovenije. Prijavite se na naši spletni strani in pomagajte odstraniti nelegalno odvržene odpadke.Več o tem »

Naj fotka tedna

Foto tedna
Foto: OŠ Slave Klavore iz Maribora

Plusi in minusi

Mrtva reka, kam bežiš?

Ob obrežjih in v vodah, ki naj bi bile polne življenja in radostnega drnca, gledam ladjice, ki to niso - smeti, ki plavajo - večje odpadke, ki so nasedli, pa vrečke in pločevinke ter vrsto drugih smeti na rastlinah, ki ne morejo normalno rasti. Več o tem »

Uradna stran Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
Odjava od prejemanja obvestil!