VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 14.04.2010
OPTIMIST
15.04.2010, , Dom kulture Ljutomer

Kulturno društvo ŠPAS TEATER Vas vljudno vabi na predstavo OPTIMIST.( Matjaž Javšnik) Predstava bo 15. aprila 2010 ob 20.uri v Domu kulture v Ljutomeru.

Matjaž Javšnik

Matjaž v vrtiljaku srečnih, razburljivih ter komičnih zgodb in nezgod, nekoga, ki je bil in ostal - OPTIMIST

Matjaž je končal srednjo šolo v Mariboru. Po srednji šoli končal štiri letnike Gledališke in lutkovne šole (GILŠ) v Ljubljani. Med šolanjem ustanovi Nasa kabinet teater ter sodeluje v državnem prvenstvu v gledaliških improvizacijah in v Društvu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije(DLUS).

Ves čas obiskuje seminarje in delavnice, raziskuje ter nastopa v uličnih predstavah, improvizacijskem gledališču ter v produkcijah in koprodukcijah profesionalnih gledališč.

Deluje tudi kot mentor v improvizacijskih tehnikah, nastopi v kratkih in celovečernih filmih. Prav tako postane nepogrešljiv člen domače televizijske igrane produkcije.

V vsem tem času napiše tudi več tekstov za lutke in gledališče ter deluje kot radijski, televizijski in filmski scenarist. Za svoje delo prejme več domačih in mednarodnih nagrad.

Nastopil je v kratkih filmih: »Naprej« (r: Boris Petković)-prva nagrada v S.Petersburgu in druga nagrada v Ljubljani na mednarodnem filmskem festivalu za kratki film, »Kaj bi še rad« (r: Boštjan Mašera)-nagrada za najboljše TV delo Portorož 1999, »Šifra skrita kamera« (r: Miha Čelar), »Še dobro« (r: Martin Srebotnjak)-nagrada za najboljši študentski film Portorož 1999.

Vloga v celovečernem filmu »V leru« (r: Janez Burger), »Marmelada«, »Na svoji Vesni«.

»Zadnja Večerja« je prvi celovečerni film, v katerem je odigral glavno vlogo in se uspešno preizkusil tudi kot producent (poleg Vojka Anzeljca) in koscenarist.

Ljudem je najbolj znan po vlogi IZIJA iz TV nadaljevanke »TV Dober Dan«, kjer se je dokazal tudi kot epizodni scenarist. Deloval je tudi kot scenarist v radijski oddaji VAL 2002 na Radio Slovenija. Po uspešni nadaljevanki »TV Dober Dan« smo ga lahko spremljali tudi v nanizanki Trafika. Trenutno zabava Slovence tudi v svoji radijski oddaji »Skriti mikrofon«

Nagrade:

  • Severjeva nagrada za igralske dosežke,
  • 1988 Pokal za najboljšega improvizatorja na državnem prvenstvu v gledaliških improvizacijah s skupino Improvokatorji,
  • Pokal za najboljšega moderatorja na državnem prvenstvu v gledaliških improvizacijah
  • Nagrada ‘’Best actor award’’ na mednarodnem filmskem festivalu v Varni-Bolgarija
  • Za film Zadnja večerja prejel več mednarodnih nagrad
  • 2004 Žlahtni komedijant na Dnevih komedije v Celju (skupaj z igralci Urošem Smolejem, Ivanom Godničem in Robertom Prebilom) za vlogo v uprizoritvi Burka o jezičnem dohtarju neznanega avtorja (Špas teater iz Mengša)

V Špas teatru nas je očaral v vlogi dohtarja, za katero je prejel naziv Žlahtni komedijant v Žlahtni komediji 2004 »Burka o jezičnem dohtarju«. Kot pevec in plesalec pa se je preizkusil v mijauziklu »Obuti maček«. Nadaljeval z zgodbo o uspehu 5moških.com, z moškimi je presegel vse rekorde gledanosti, 5moških.com je videlo 191.597 gledalcev. Po vseh letih igranja v Špas teatru je končno postal Optimist.

Vstopnice so naprodaj pri nas, v TIC- u, na Glavnem trgu v Ljutomeru. Cena: 15, 00 €. Vabimo Vas tudi mi in Vas lepo pozdravljamo.

Andrej Vršič

Direktor

LTO PRLEKIJA LJUTOMER

TOURISMUSAMT PRLEKIJA LJUTOMER

LOCAL TOURIST BOARD PRLEKIJA LJUTOMER

ENTE LOCALE PER IL TURISMO PRLEKIJA LJUTOMER

JurešaCirila 4, 9240 Ljutomer

Tel.: 00386 2 581 11 05

Fax: 00386 2 584 83 34

e-mail: info@jeruzalem.si

Web: www.jeruzalem.si

TIC Ljutomer

Tel.: 00386 2 584 83 33