VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Tujina 26.05.2010
ARHEOLOŠKO NAJDIŠČE
, Bosna in Hercegovina

PAUL VON WARD: "OVO JE NAJZNAČAJNIJE ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE U SVIJETU"

Na poziv osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semira Osmanagića u posjeti Bosanskoj dolini piramida u Visokom boravio je američki naučnik i autor Paul von Vard. On je obišao arheološke lokalitete Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca, tumulusa u Vratnici, te podzemnih mreža tunela "KTK' i "Ravne".

Paul von Ward je autor četiri naučno-popularne knjige: "Razgradnja piramide" (1981), "Naše solarno nasljeđe" (2001), "Bogovi, geni i svjesnost" (2004), "Genetika duše: nauka i reinkarnacija" (2008). Istraživač je iz oblasti interdisciplinarne kosmologije, a posebno se bavi arheološkim monumentima naprednih društava.

Tokom konferencije za štampu u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" 17. maja 2010. izjavio je:

"Bosanska dolina piramida je najuzbudljivije i najznačajnije arheolosko nalazište na svijetu. Bosanske piramide su veće od egipatskih. Prema građevinskom materijalu i slaganim slojevima može se zaključiti da je ovdje riječ o vještačkim strukturama. Beton na Bosanskoj piramidi Sunca je znatno kvalitetniji od betona u antičkom Rimu ili današnjih betona. Ovdje je riječ o ogromnom građenom kompleksu koji je dobro očuvan. Pred nama su ostaci građevina koje datiraju prije posljednje planetarne kataklizme. Mjerenja energetskih isijavanja i ultrazvuka u Bosanskoj piramidi Sunca i na tumulusu u Vratnici upozoravaju na vještačke izvore ovih energetskih fenomena."


Za odjavu sa mailing liste posaljite poruku sa Subjectom "Unsubscribe" na info@piramidasunca.ba iskljucivo sa adrese na koju ste primili obavijest.

*************************************************************************************
Newsletter koji primate je najtiražniji naučni elektronski informator u regiji i šalje se na 141.878 pojedinačnih e-mail adresa u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji. Saopćenja za medije neprofitne Fondacije se šalju na 3.528 e-adresa medija u regiji (TV, radio stanice, dnevne novine, magazini, web portali). Pratite uzbudljive dnevne vijesti iz Bosanske doline piramida na službenoj web stranici Fondacije: www.piramidasunca.ba . *************************************************************************************

Pratite uzbudljive dnevne vijesti iz Bosanske doline piramida na sluzbenoj web stranici Fondacije:
www.piramidasunca.ba