VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 23.06.2010
NAGRADNI NATEČAJ ZA PROJEKTE MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA
, Slovenija

»Če si starejši in mlajši med seboj pomagamo, zmoremo več in ustvarjamo boljšo družbo.«

Janez Drnovšek

Zveza za tehnično kulturo Slovenije v okviru 10. Festivala za tretje življenjsko obdobje razpisuje:

NAGRADNI NATEČAJ ZA PROJEKTE MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA

na tehniškem in naravoslovnem področju.

Namen natečaja je spodbuditi sodelovanje med posamezniki in posameznicami različnih generacij ter inovativnost in ustvarjalnost, ki temelji na združitvi bogatih izkušenj, znanja in modrosti starejših, z znanjem in spretnostmi mladih.

Predmet natečaja so projekti, ki jih družno pripravijo starejši in mlajši na način, da povežejotradicionalna in starodavna znanja ter veščine s sodobnimi tehnologijami.

Na natečaju lahko sodelujejo projekti, pri pripravi katerih sodelujeta najmanj dve in največ štiri osebe, od katerih mora biti vsaj ena oseba starejša od 60 let in vsaj ena oseba mlajša od 20 let.

Za izbrano področje je potrebno pripraviti projektno nalogo v pisni obliki, lahko pa tudi izdelek. Projekt mora vsebovati: naslov projekta, avtorje projekta (ime in priimek, datum rojstva, naslov, elektronski naslov), kratek povzetek (do 500 znakov), besedilo naloge (5 - 20 strani) in zaključek (ugotovitve in predlogi).

Kriteriji za ocenjevanje projektov:

· Medgeneracijsko sodelovanje, še posebej v okviru družine,

· Prispevek k ohranjanju naravne in tehniške dediščine,

· Vzajemni prenos znanja in veščin med sodelujočimi v projektu,

· Inovativnost projekta in uporabljenih metod,

· Atraktivnost projekta.

Prispele projekte bo ocenila strokovna komisija pri ZOTKS. Najzanimivejši projekti bodo predstavljeni na 10. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, najboljši pa bodo nagrajeni.

Rok za prijavo projektov je 15. september 2010. Do tega datuma je potrebno projekte dostaviti v tiskani in elektronski obliki na naslov: ZOTKS, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, ali poslati po elektronski pošti na naslov: tajnistvo@zotks.si .

Dodatne informacije: Adela Korošec, 01 2513 743, tajnistvo@zotks.si .