VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 03.08.2010
GLAVNI TRG ponovno tudi za rolkanje ! ŽUPAN URESNIČIL POBUDO
, Pobuda Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije

Danes je MSL prejel Odgovor na pobudo s katerim župan občine Ljutomer g. FRANC JURŠA ponovno "odpira GLAVNI TRG tudi rolkarjem" !!!

JAVNA POBUDA !

MSL in MCP-PC NVO dajeta županu Občine Ljutomer g. Francu Jurša javno pobudo in ga prosita, da ograjeno območje ljutomerskega Glavnega trga nemudoma ponovno odpre in dovoli zdravo športno rekreacijo predšolske in šolske mladine za rolkanje. Prijetno je bilo opazovati navdušene nadebudneže, ki so se tako brezskrbno rekreirali in njihove starše ki so jih v zavetju dreves in ob tamkajšnjih klopeh spremljali ter so tako samoiniciativno pričeli polniti sicer večkrat prazno mestno jedro. Krivec za poškodbo spomenika se naj odkrije in kaznuje nikakor pa ni sprejemljivo, da se s prepovedjo rolkanja kaznujejo kar vsi mladi! Odločno smatramo, da ima tudi šport svoje mesto na Glavnem trgu (vsaj do izgradnje ustreznega igrišča za rolkanje v okviru ljutomerskega športnega centra) in da ta prostor ne more biti samo stvar kulturno-turističnih ter zabavno-»pivskih« dogajanj!

Prosimo, da nas o vaši odločitvi seznanite in se vam v našem imenu ter imenu mladine in staršev za hitro pozitivno rešeno pobudo zahvaljujemo!

Spodnji Kamenščak;03. avgust 2010

Predsednik MSL: Stanko Brunčič

MCP-PC NVO : za Vesna Pintarič

V vednost: - Republika Slovenija, Ministrstvo za šolstvo in šport; - URAD RS ZA MLADINO,Lljubljana