VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 11.01.2011
JAVNI INTERES NA MLADINSKEM PODROČJU
, Javna razprava - pravilnik

Spoštovani,

kot zainteresirano javnost vas obveščamo, da je na Državnem portalu Republike Slovenije v razdelku "Ministrstvo za šolstvo in šport/ Podzakonski akti ministrstev in vladnih služb", objavljen predlog Pravilnika o izvajanju zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju.

Povezava:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/zakonodajaIskanje.euprava

Pravilnik bo v javni obravnavi en mesec (do 10.2.2011). V tem času lahko svoje pripombe pošljete na naslov gp.mss@gov.si.

Pri tem naj vas opozorimo, da s pravilnikom ni mogoče urejati vprašanj, ki presegajo zakonsko določeno materijo. To v praksi pomeni, da a) pravilnik ne more urejati stvari, ki predhodno niso opredeljene v zakonu in b) pravilnik ne more urejati stvari, ki so v nasprotju z določili v zakonu. Naj tudi spomnimo, da pravilnik podrobno ureja postopek in pogoje za pridobitev statusa delovanja v javnem interesu v mladinskem sektorju, na kar bodite še posebej pozorni. Obveščamo vas tudi, da bomo po sprejetju pravilika organizirali poseben informativni dan, kjer bomo natančno razložili in pojasnili posamezne določbe pravilnika, s posebnim poudarkom na delu, ki se nanaša na podelitev statusov. O vseh podrobnostih vas bomo pravočasno opozorili.

Lep pozdrav,
Peter Debeljak, direktor URSM

___________
mag. Peter DEBELJAK
direktor

Urad RS za mladino
Dalmatinova 2, 1000 Ljubljana

t: 01 / 400 57 89
f: 01 / 400 57 99
www.ursm.gov.si
www.mlad.si