VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 15.05.2011
OMAN
, MCP-PC NVO, Spodnji Kamenščak; 20.maja ob 19. uri

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski pomurski center NVO in Mladinski svet Ljutomer VABITA na:

multimedijsko predstavitvena projekcijo ki bo potekala v petek, 20. maja 2011 s pričetkom ob 19. uri na Spodnjem Kamenščaku 23. Vstopnine ni, vabljeni!

Ekskluzivno iz puščave - S kolesom po Omanu

Simon Eržen, avanturistični kolesar

Projekt: S kolesom okoli sveta

Raznolika pokrajina kot so visoke gore, peščena in kamnita puščava, kristalno morje, raznovrstna hrana in izjemno gostoljubni domačini zaznamujejo Oman, državo na rtu arabskega polotoka. Kolesarska pot v dolžini 1200 km, od glavnega mesta Muscat po severni obali skozi puščavo vse do Salalaha na jugu, je bila polna presenetljivih dogodivščin.

Nadvse prijazni domačini in beduini iz puščave, so bili vedno pripravljeni pomagati s hrano, pijačo in prenočiščem kot tudi pri popravilu kolesa. Presrečni trenutki, ki jih je Simon delil z njimi, predvsem pa z otroci na podeželju, so bili pomemben del te poti. Pogosta srečanja z osli, enogrbimi arabskimi kamelami, puščavskimi lisicami, škorpijoni in endemičnimi velikanskimi želvami so potovanje po tej arabski deželi še bolj popestrili. Prav tako pa se ne moremo izogniti puščavski izkušnji ob izgubi vseh dokumentov, zato vse to in še kaj v potopisnem predavanju “Ekskluzivno iz puščave - S kolesom po Omanu”.