VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 28.06.2011
e-Namig za mlade
, Slovenija

L'MIT zdaj tudi na Facebooku!

Podpora ženskam in dekletom v Nikaragvi

Amnesty International v poletnih mesecih zbira podpise podpore ženskam in dekletom v Nikaragvi, ki se borijo proti popolni prepovedi splava in zahtevajo zaščito pred spolnim nasiljem. Pridružite se njihovi kampanji tako, da pobarvate metulja. Metulje, ki jim jih bomo poslali iz vsega sveta, bodo kot znak podpore uporabile na demonstracijah 28. septembra 2011 (na dan dekriminalizacije splava v Latinski Ameriki in na Karibih), ko bodo zahtevale svoje pravice.

Vprašalnik o položaju žensk

Vse polnoletne ženske, ki se identificirajo kot lezbijke, biseksualke ali s katerokoli drugo spolno usmerjenostjo, ki ni hetereoseksualna, vabimo, da izpolnijo anonimni spletni vprašalnik na povezavi http://www.1ka.si/a/7221

Javni zavod Mladi zmaji: počitniške delavnice za mladi

V času poletnih počitnic, ki bodo potekale od 27.6. do 31.8.2011,Javni zavod Mladi zmaji pripravlja za otroke, mladostnike in mlade v njihovih Četrtnih mladinskih centrih pester program prostočasnih delavnic; astronomska in reciklažna delavnica, plezalna delavnica, pohod na Šmarno goro, vožnja z ladjico po Ljubljanici, večkratno kopanje na kopališču Kodeljevo itd.

Nova spletna stran Lingu@net World Wide

V Madridu so lansirali novo spletno stran Lingu@net Worldwide, ki obiskovalcem ponuja informacije in povezave s kakovostnimi spletnimi viri z vsega sveta za poučevanje in učenje katerega koli jezika ter podporo odraslim za učenje jezika. Spletna stran je na voljo v 32 jezikih, med njimi tudi v slovenščini: Lingu@net World Wide (SI) .

Začetek mladinskih raziskovalnih taborov in ustvarjalnih poletnih šol

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) mladim v času poletnih počitnic tudi letos ponujajo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočajo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Zavezništvo civilizacij Združenih narodov razpisuje program za 18-dnevno izmenjavo

Program je namenjen poglabljanju znanja in razumevanja med narodi in državami z večinskim muslimanskim prebivalstvom, zlasti v arabskem svetu, ter v Evropi in Severni Ameriki. Program nudi edinstveno priložnost mladim bodočim voditeljem, da se seznanijo z raznolikimi kulturnimi, političnimi in verskimi značilnostmi gostiteljskih držav.

Pripravništvo na Inštitutu za kulturno diplomacijo v Berlinu

Institut za kulturno diplomacijo v Berlinu trenutno išče nove pripravnike iz Slovenije.

Prijave na 5. bienale vidnih sporočil Slovenije

Od 20. junija, pa vse do 19. septembra 2011, lahko slovenski oblikovalci prijavijo svoja dela na 5. bienale vidnih sporočil Slovenije. Bienale predstavlja dveletni strokovni pregled del in dosežkov s širokega polja vizualnih komunikacij, njegov namen pa je vzpostaviti kriterije odličnosti, spodbuditi rast in promocijo kakovosti vidnih sporočil ter zvišati raven vizualne kulture.

3. Foto natečaj Študentsko oko

12. Študentska arena odpira vrata od 18. do 20. oktobra 2011 in za vse aktivne mlade fotografske navdušence razpisuje 3. FOTO NATEČAJ ŠTUDENTSKO OKO na temo “100 % AKTIVACIJA”. Foto natečaja se lahko udeležite avtorji in avtorice stari/stare od 18 do 30 let. Natečaj poteka do 4. oktobra 2011.

Filmske delavnice in natečaj

LUZ, d.d., slovenski partner v projektu Vitalne krajine, razpisuje filmski natečaj na temo kulturne krajine Ljubljanskega barja. .K sodelovanju vabimo vse, ki bodo junija končali 6., 7., 8. ali 9. razred osnovne šole, ki delujejo na območju Ljubljanskega barja oz. v eni od barjanskih občin.

EVS projekt v Gani

Med 7. 10. in 18. 11. se lahko pridružite prostovoljcem iz Poljske, Walesa, Irske in Češke ter skupaj z njimi organizirate ustvarjalne delavnice za več kot dvesto otrok in mladih iz deprivilegiranih skupnosti zahodne Gane.

Prihaja Ana Desetnica 2011

Letos je na okoli in pred vrati je znova Ana Desetnica, največji mednarodni festival uličnega gledališča v Sloveniji. Več izveste na njihovi prenovljeni spletni strani www.anamonro.org. Vabljeni k ogledu in se seveda vidimo na ulici!

Dobrodelna akcija! Zbiramo sredstva za Gala Majšlerja!

Dogodek je namenjen zbiranju sredstev za Gala Majšlerja, fantka, ki je ob rojstvu ostal brez kisika in utrpel večje poškodbe možganov, zaradi česar mu je življenje otežkočeno.

Četrti festival Mlade rime

Med 13. in 27. junijem bo potekal 4. festival Mlade rime.

e-NAMIG > za mlade, 20. junij 2011, št. M 13/11

Članice L'MIT:Društvo ŠKUC , MKL - Knjižnica Otona Župančiča , Mladinsko informacijski center - MIC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , Združenje Drogart , KUD Anarhiv .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@guest.arnes.si .