VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.07.2012
Ali veš ?
, Slovenija

Znanost: za dekleta!

Evropska komisija je začela s kampanjo “Ženske v raziskavah in inovacijah”, s katero želi spodbuditi dekleta k zanimanju za znanost in njihovemu vključevanju v znanstvene raziskovalne centre.

E-knjige in bralniki v MKL

V MKL nudijo izposojo e-knjig na bralnikih knjižnice. Čas izposoje bralnika z e-knjigami je tri tedne brez možnosti podaljšanja.

Mladinska izmenjava na temo eko-designa

Zavod Voluntariat skupaj s partnerji v delovni skupini YUWG pripravlja mednarodno izmenjavo, kjer se bojo mladi med 18. in 25. letom seznanili z različnimi tehnikami izdelave uporabnih predmetov ter oblačil iz rabljenih materialov. Izmenjava bo potekala od 5. do 19. 8. 2012!

Mednarodna usposabljanja na Univerzi za umetnost v Berlinu

Mednarodna usposabljanja s področja podjetništvu, ki bo med 12. julijem in 4. avgustom 2012 potekal na Univerzi za umetnost v Berlinu.

Podaljšan rok prijave za štipendijo za Grčijo

Rok prijave za štipendijo za desetmesečni podiplomski študij ali izpopolnjevanje na javnih grških univerzah je bil podaljšan do 27. 7. 2012.

Simulacija Evropske unije

Študenti in mladi iz Evrope so vabljeni k sodelovanju na modulu Evropske unije v Albaniji - simulaciji odločevalskega procesa v EU in zakonodajnih postopkov Evropskega parlamenta in Evropskega sveta.

Četrtletni pregled stanja na področju zaposlovanja in sociale v EU

Evropska komisija je izdala zadnji četrtletni pregled stanja na področju zaposlovanja in sociale v EU. Glavna ugotovitev je, da je zaposlovanje v EU ostalo na isti ravni kot v prvem četrtletju leta 2012.

Razpis za prijavo na nacionalno testiranje za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN

Sekretariat ZN in MZZ bosta 5. 12. 2012 v Ljubljani organizirala nacionalno testiranje za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN (Young Professional Programme) na nižjem profesionalnem rangu. Rok prijave je 12. 9. 2012!

Zdravje, šport

Pohod po Fužinskih planinah

V soboto 21. julija Športna zveza Ljubljane organiziran lahek planinski izlet po petih Fužinskih pašnih planinah.

V poletnem času bo začel z delom dnevni center za ženske z motnjami hranjenja

Vse srede v juliju in avgustu, bo v prostorih Ženske svetovalnice, na Langusovi 21, odprt prostor za delavnice, druženja, kosilo ali le počitek in klepet, za tiste, ki ste na poti okrevanja od MH in ki se borite s hrano.

Bodi UP - Sodeluj v natečaju za iskanje glagola

Slovenska filantropija z novo kampanjo Bodi UP pripravlja natečaj za novi slovenski glagol za prostovoljsko delo in najboljši esej na temo prostovoljstva. Poteka od 1. septembra do 15. oktobra 2012!

Mednarodni natečaj za scenarij za radijsko igro 2012

Mladi, ki prebivajo izven Velike Britanije, so vabljeni, da napišejo radijsko igro za največ šest igralcev, dolgo 53 minut, na katerokoli temo. Prijavitelji naj bodo stari od 18 do 31 let. Rok prijave je 31. 7. 2012!

Natečaj za 90 sekundni kratki film DepicT 2012

Ne glede na to ali si študent na začetku svoje kariere ali že uveljavljen profesionalec, je zdaj tvoja priložnosti, da preizkusiš svoje snemalne spretnosti in se sodeluješ na natečaju. Rok prijave je 9. 7. 2012!

Fotografski natečaj “Afrike v Sloveniji”

Fotografije naj izražajo avtorjev pogled na udejstvovanje predstavnikov afriške skupnosti znotraj Slovenije. Fotografije naj imajo sporočilno vrednost razpisane teme. Rok prijave je 31. 8. 2012!

Multimedijska gradiva o EVS

Euronews je v okviru oddaje »Generation Y« pripravil različne posnetke o Evropski prostovoljni službi.

Filmski večer: Ljudje mačke! Val Lewton za RKO

Ljudje mačke predstavlja prvo sodelovanje med producentom Valom Lewtonom in pisateljem DeWittom Bodeenom, ki povezuje klasične horror filme 30. let z noir filmi 40. let na osnovi psihološke groze.

Poletne kreAktivnosti: sitotiskarska delavnica

Brezplačne delavnice namenjene mladim od 15. do 30. leta starosti, kjer boste spoznali celoten postopek sitotiskarske tehnike. Potekali bojo od 4. do 6. 7. 2012.

Mala šola obdelave tekstila

Brezplačne delavnice, kjer boste spoznali stare načine pridobivanja blaga in izdelave oblačil pri nas in po svetu. Delavnice bodo na dneve 17., 19., 24., 26., 31. 7. ter 2. 8. 2012.

Umetniški sejem park Tabor

Dogodek, kjer mladi ustvarjalci predstavljajo svoja unikatna dela z vseh področij oblikovanja, izmenjujejo izkušnje in kujejo navdihi za nova ustvarjanja.

Brezplačne delavnice za mlade na festivalu Dobimo se pred Škucem

Odvijali se bodo glasbeni, gledališki in literarni dogodki, filmske projekcije, razstave, modna revija, ulična čitalnica, ustvarjalne delavnice za mlade ter Škuceva tržnica.

e-NAMIG > za mlade, 3. 7. 2012, št. M 24/12

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .