VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 11.07.2012
GLASBENO ZRCALO SVETA
, Murska Sobota

Spoštovani ljubitelji jazz glasbe,
v okviru festivala
SOBOŠKO POLETJE 2012 -
GLASBENO ZRCALO SVETA



vas vljudno vabimo na koncert
MIHAEL GYÖREK KVARTETA
(Slo, Fin, H, Ukr)
,
ki bo
v četrtek 12. 07. 2012 ob 21. uri
na grajskem dvorišču v Murski Soboti
(
v primeru dežja bo koncert v Grajski dvorani).


Cilj glasbe, ki bo predstavljena na tem koncertu je združiti staro z novim, tradicijo z modernim. Vsi aranžmaji prekmurskih ljudskih pesmi so delo saksofonista Mihaela Györeka. Ljudske pesmi se bodo predstavile v novi preobleki in sicer v fuziji z jazzom. Združitev tradicije in umetnosti predstavlja velik izziv, obenem pa je vračanje h koreninam iz katerih izhajamo lahko velika inspiracija za ustvarjanje nekaj novega in avtentičnega, kjer lahko posameznik doda nek svoj pečat, svojo noto.

Sobočanec Mihael Györek, glasbenik in multiinštrumentalist ( različni saksofoni, flavte in klarineti), je študiral v Rotterdamu in Gradcu, kjer je v slednjem tudi magistriral. V času študija in po njem sodeluje s številnimi znanimi vrhunskimi izvajalci v različnih zasedbah kot so: Mike Abene, Wolfgang Muthspiel, Barbara Dennerlein, Peter Soave, Jim McNeely, Tamara Obrovac, HGM Jazz orkester Zagreb in nenazadnje Dave Liebman, ter mnogi drugi. Koncertira doma in v tujini: Ciper, Nemčija, Nizozemska, Avstrija, Madžarska, Hrvaška. Trio, ki ga bo spremljal, je bil dvakrat nagrajen z The Downbeat Magazine Music Award 2012, ki je najpomembnejša revija v svetu jazza, za najboljšo jazz skupino in najboljšo Latin skupino z Marcom Da Costa.


Kvartet sestavlja mednarodna zasedba:


Mihael Györek (sopran, alt saksofon in klarinet) SLO
Tuomo Uusitalo (klavir) FIN
Norbert Farkas (kontrabas) H
Oleg Markov (bobni) UKR

Veseli bomo, če se nam pridružite na dogodku, ki spada v projekt SOBOŠKO POLETJE 2012 - GLASBENO ZRCALO SVETA, to je letos projekt Evropska prestolnica kulture Maribor 2012, partnerskega mesta Murska Sobota


Lep pozdrav,
Brigita Perhavec


--
mag. Brigita Perhavec, direktorica
Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
9000 MURSKA SOBOTA
tel.: 02-521-43-83
mobi: 031-229-779