VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 25.09.2012
Razpisi in priložnosti za NVO
25.09.2012, , SLOVENIJA

Informacije o razpisu

Razpisovalec: EACEA
Naslov razpisa: Vseživljenjsko učenje: Program Jean Monnet, Ključna dejavnost 3 - Podpora za evropska združenja, ki delujejo na področju izobraževanja in usposabljanja ter evropske integracije - Letne dotacije za poslovanje za leto 2013
Več informacij: Domača stran razpisa
Rok prijave: 15.11.2012
Trajanje projekta: 12 mesecev.
Opis: Cilj tega razpisa za zbiranje predlogov je izbrati organizacije, s katerimi bodo sklenjene pogodbe o letnih dotacijah za poslovanje za proračunsko leto 2013. Namen razpisa je podpreti evropska združenja na področju izobraževanja in usposabljanja, ki se dejavno ukvarjajo s: temami evropske integracije in/ali uresničevanjem ciljev evropske politike izobraževanja in usposabljanja.
Upravičeni prijavitelji: Upravičeni kandidati so evropska združenja na področju izobraževanja in usposabljanja, ki morajo:- biti neprofitne organizacije,- imeti neprekinjeno vsaj dve leti (na datum roka razpisa) status pravne osebe in sedež v eni ali več državah, upravičenih do programa vseživljenjskega učenja (27 držav članic EU, Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Turčija, Hrvaška, Švica, Srbija in Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija),- večino svojih dejavnosti izvajati v državah članicah Evropske unije in/ali državah, upravičenih do programa vseživljenjskega učenja,- obstajati kot organi, ki si prizadevajo za dosego cilja v splošnem evropskem interesu, kot je opredeljen v členu 162 pravil za izvajanje finančne uredbe, določenih v Uredbi Komisije (ES, Euratom) št. 2342/2002, kakor je bila pozneje spremenjena. Za izpolnjevanje pogojev iz tega razpisa mora poleg tega članska struktura evropskih združenj ustrezati eni od naslednjih dveh kategorij:- evropsko združenje je sestavljeno izključno iz združenj, katerih struktura temelji na članstvu (tj. člani sami so „krovna“ združenja na mednarodni, nacionalni, regionalni ali lokalni ravni). Evropska združenja, ki so sestavljena izključno iz združenj, ki imajo na članstvu temelječo strukturo, morajo imeti člane v vsaj šestih različnih državah članicah EU.Članska združenja evropskega združenja morajo imeti status „polnopravnega člana“ (pridruženi člani in opazovalci ne štejejo za „polnopravne člane“). Tudi člani morajo imeti ustrezen status pravne osebe, biti neprofitne organizacije, ter delovati na področju izobraževanja in usposabljanja. Fizične osebe in profitne ustanove ne štejejo za upravičene članske organizacije,- evropsko združenje ni sestavljeno samo iz članov s strukturo, ki temelji na članstvu. Tako je lahko evropsko združenje sestavljeno (delno ali v celoti) iz ustanov in organizacij, ki delujejo na področju izobraževanja in usposabljanja ter nimajo strukture, ki temelji na članstvu (npr. osnovne in srednje šole ter visokošolske ustanove). Evropska združenja, ki vključujejo ustanove ali organizacije, ki nimajo na članstvu temeljne strukture, morajo imeti članice v vsaj devetih različnih državah članicah EU. Ustanove in organizacije, ki so članice in nimajo strukture, ki temelji na članstvu, morajo imeti status „polnopravnega člana“ (pridruženi člani in opazovalci ne štejejo za „polnopravne člane“). Tudi člani morajo biti neprofitne organizacije, ter delovati na področju izobraževanja in usposabljanja v skladu s prej navedenim. Fizične osebe se ne štejejo za upravičene članske organizacije.
Vrednost razpisa: 748 400 EUR
Zneski in deleži financiranja: Najvišja letna dotacija za poslovanje na združenje za 12-mesečni delovni program (ki ustreza enemu proračunskemu letu - letu 2013) ne presega 100 000 EUR. Finančna podpora Evropske unije ne presega 75 % ocenjenega letnega upravičenega proračuna evropskega združenja.
Partnerji niso iskani.
Priporoči razpis