VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 01.10.2012
72 brez kompromisa
01.10.2012, , Slovenija

Pozdravljeni,
Na Mladinskem cehu to jesen pripravljamo prostovoljsko akcijo po principu mladi iz kraja za kraj. Upamo, da bo to največji prostovoljski projekt to jesen. Vaš mladinski center vabimo, da se nam pridruži ali kot skupina ali kot gostitelj. Prav tako vas prosimo, če lahko novico o projektu posredujete naprej (preko info/mailing list ...)Več informacij o projektu spodaj, v priponki in na: http://www.72ur.si/
Hvala!LP

Iščejo se mladi junaki, ki bodo s skupnimi močmi spremenili nekaj pomembnega v svojem okolju!
72 ur500 mladih 20 lokalnih projektov30.000 ur prostovoljnega dela

72 UR BREZ KOMPROMISA - KAJ JE TO?

72 ur brez kompromisa je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se že več let izvaja v nekaterih evropskih državah, letos pa se bo drugič tudi v Sloveniji. V okviru projekta skupine mladih, starih med 14 in 30 let, v samo treh dneh uresničijo projekt oziroma nalogo, ki jim bo zadana. Vsi projekti bodo vezani na dobrodelnost v domačem kraju skupine. Mladi bodo delali po načelu mladi iz kraja za kraj in spreminjali stvari tam, kjer živijo. Poseben čar akcije pa je, da se vsi projekti začnejo in končajo hkrati. Tako bo letos med 28. in 31. oktobrom 500 mladih junakov v 20 krajih po Sloveniji delalo dobra dela. Se nam boste pridružili tudi vi?

SKUPINA

Temeljna delovna enota v akciji 72 ur je skupina. Brez nje ni izvedbe projektov, brez projekta ni akcije. Skupine so sestavljene iz mladih posameznikov, starih od 14 do 30 let, v njih pa je lahko od 5 do 24 ljudi. Vsaka skupina ima vodjo, to je tisti, ki si izbere skupino in jo prijavi. Skupina se prijavi za sodelovanje v 72 ur brez kompromisa, vendar do dneva začetka akcije ne ve, kaj bo njena naloga. Čar akcije za mlade je v tem, da se podajo v neznano, hkrati s pustolovščino pa tudi dejavno odgovorijo na zaznane potrebe v svojem kraju. Izredno pomembno je, da je skupina sestavljena iz mladih, radovednih, delovnih in predvsem optimističnih članov, ki želijo svet spremeniti na bolje. In prav pri našem projektu se bo to lahko tudi zares zgodilo. V skupinah se mladi učijo za svoje življenje, razvijajo organizacijske sposobnosti, gradijo timski duh in sposobnost prepričati druge o svojih idejah.

KAKO PRIJAVIM SVOJO SKUPINO

Če približno ustrezate zgornjemu opisu skupine, v brskalnik vtipkajte http://www.ceh.si/72ur/ , kjer boste našli prijavnico. V primeru, da vam internet ne gre preveč od rok ali pa si samo želite več informacij, pokličite na 040 503 699. Oglasil se vam bo Franci, vodja projekta.

Več informacij v priponki in na http://www.ceh.si/72ur/ .V upanju na nove Junake vam želimo lep mladinski pozdrav!