VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 03.10.2012
Za mladinske organizacije
03.10.2012, , Ljubljana

Opis: Opis: cid:image010.jpg@01CD9B2A.476E6000

Opis: Opis: cid:image011.jpg@01CD9B2A.476E6000

Prijave na akcijo Star papir za novo upanje 2012 podaljšane do 15. oktobra

Letos bo akcija potekala v mesecu novembru po vseh krajih Slovenije. Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi tokrat šla v prave roke - s pomočjo vaših idej bodo izbrali najbolj zaslužnega oz. pomoči potrebnega v naši državi.

Častiš 1/2 litra? Krvodajalska akcija!

Krvodajalska akcija v organizacije ŠOU Ljubljana bo potekala v torek, 9. 10. in v sredo 10. 10. 2012. V torek bo organiziran tudi prevoz!

Opis: Opis: cid:image012.jpg@01CD9B2A.476E6000

Vabilo k sodelovanju pri projektu Mladi o okolju

Nacionalni projekt »Mladi o okolju« je projekt strukturiranega dialoga med mladimi in mladinskimi organizacijami ter organizacijami za delo z mladimi ter odločevalci iz lokalne in nacionalne ravni z namenom spodbujanja razprav in ukrepov na področju okolja, s poudarkom na zdravem življenjskem slogu mladih. V kolikor želite sodelovati z Mladinskim svetom Slovenija se morate prijaviti do vključno 14. 10. 2012.

Prostovoljski projekt: 72 ur brez kompromisa

2 ur brez kompromisa je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se že več let izvaja v nekaterih evropskih državah, letos pa se bo drugič tudi v Sloveniji. Tako bo letos med 28. in 31. oktobrom 500 mladih junakov v 20 krajih po Sloveniji delalo dobra dela.

Sovražni govor na spletu: Povej svoje mnenje!

V okviru projekta “ Mladi v boju proti sovražnemu govoru na spletu” je Oddelek za mladino Sveta Evrope objavil vprašalnik o odnosu mladih in njihovih izkušnjah s sovražnim govorom na spletu. Posreduj svoje mnenje do 4. 10. 2012!

Opis: Opis: Opis: Mladinske politike

9. konferenca evropskih ministrov Sveta Evrope se je zaključila neuspešno

Med 21. in 25. septembrom je v Sankt Peterburgu v Rusiji potekala 9. konferenca evropskih ministrov Sveta Evrope pristojnih za mladino. Osrednja tema dogodka je bila “Dostop mladih do pravic: razvoj inovativnih politik za mlade.” Konferenca se je zaključila neuspešno, saj je predlog mladih, da se v deklaracijo vključi tudi “spolna orientacija in spolna identiteta”, ni bil sprejemljiv za ministre.

Poziv Komisije za priznavanje veščin, pridobljenih preko neformalnega in priložnostnega učenja

5. septembra je Evropska Komisija oddala predlog Svetu Evropske Unije za priznavanje neformalnega in priložnostnega učenja. Na ta način Komisija izpostavlja, da se pomembne učne izkušnje pridobijo tudi izven formalnega izobraževanja.

Opis: Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Za in proti seminarji za mladinske delavce in mladinske voditelje

Za in proti, zavod za kulturo dialoga vabi na seminarje, namenjene vsem mladinskim delavcem/delavkam in mladinskim voditeljicam/voditeljem, ki želijo pri mladih razvijati veščine kritičnega mišljenja, argumentiranja, zagovorništva in aktivnega državljanstva z namenom, da bi ti mladi sodelovali v procesih odločanja na lokalni, nacionalni, evropski in globalni ravni.

Opis: Opis: Opis: Delo

Poziv za urednika koordinatorja publikacije “Perspectives on Youth: European Youth Partnership Series”

Partnerstvo Evropske komisije in Sveta Evrope išče novega urednika publikacije “Perspectives on Youth: European Youth Partnership”, ki bo nadomestila nekdanjo publikacijo Forum 21.

Opis: Opis: cid:image016.jpg@01CD9B2A.476E6000

Fundacija za odprto družbo: Grant Proposals - Advancing Roma Inclusion Through Arts & Culture

Fundacija za odprto družbo (Open Society Foundations) je objavila razpis za sofinanciranje projektov, ki prispevajo k vključevanju pripadnikov romske skupnosti skozi umetnost in kulturo. Podprte bodo naslednje aktivnosti: skupnostni kulturni projekti, kulturni dogodki, strokovni razvoj in krepitev zmogljivosti. Rok prijave je 31. 12. 2012.

Preparatory action “Youth Guarantee”

Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti je objavil javni razpis za sofinanciranje pripravljanih projektov v okviru sheme Evropskega jamstva za mlade, ki je namenjen podpori vzpostavljanju partnerstev med ključnimi deležniki na področju spodbujanja zaposlovanja mladih na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni. Rok prijave je 22. 10. 2012.

Opis: Opis: Opis: cid:image005.jpg@01CD7FB0.5D793A90

Odprta cona na temo Zakona o prostovoljstvu

Zakon o prostovoljstvu, ki je bil sprejet februarja lani, je prvič sistemsko uredil področje prostovoljstva. Da boste Zakon s podzakonskimi akti in s pogostimi vprašanji in odgovori ter drugimi relevantnimi informacijami, ki jih sistemska ureditev prinaša, našli na enem mestu, so na Slovenski filantropiji pripravili novo številko Odprte cone, posvečeno Zakonu o prostovoljstvu.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 2. 10. 2012, št. MO 37/12

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org