VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 03.10.2012
Misli slovensko
03.10.2012, , Slovenija

Spoštovani bralci!

Teden je naokoli in ponovno smo z vami. V rubriki intervju si lahko preberete pogovor s sonorično umetnico Hanno Preuss, ki je za STA pojasnila koncept sonoričnega v umetnosti: "Gre za povsem novo umetnost, ki naslavlja doživetja prihodnjega tisočletja. Ob obisku predstav tudi gledalci soustvarjajo galaksije, ki človeka odpeljejo iz realnosti v pravljični svet. Ta svet pa istočasno polnijo globoke vsebine." Hkrati je ob nedavnem odprtju prvega Centra sonoričnih umetnosti v svetu v Šiški pojasnila, kako bodo na Vodnikovi domačiji združevali sonorično umetnost z zapuščino Valentina Vodnika.

V Jezikovnem kotičku Marko Stabej tokrat na podlagi besede starodobniki poda razlago, da je določeni tuji besedi vselej mogoče poiskati slovensko ustreznico, za to pa je po njegovih besedah potrebno zgolj "malo jezikovne telovadbe".

Na portalu Misli slovensko lahko sledite tudi dogajanju v sklopu Evropske prestolnice kulture , kjer so trenutno v ospredju dogodki v sklopu kulturne ambasade Avstrije.

Naj bo kulturno,

Uredništvo Misli slovensko

STA

Če ne želite več prejemati obvestil ms.sta.si , kliknite tukaj .

Če zgornja povezava ne deluje, se lahko odjavite tako, da v okno brskalnika skopirate povezavo: http://ms.sta.si/newsletter.php?odjava=1&email=mcp%40siol.net

MI-SL-105.pdf MI-SL-105.pdf
562K Pogled Prenos