VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.10.2012
Motivacija in delo z mladimi
17.10.2012, , Maribor


Pozdravljeni,

leto je naokoli in ponovno vas Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, vabi na jesenski »Cikel izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«, ki bo potekal od 17. 10. do 28. 11. 2012 v prostorih MISC INFOPEKA, Ob železnici 16, Maribor.

Tudi v letošnjem letu bomo z jesenskim ciklom nagovarjali fenomene sodobne družbe, kjer mladi po eni strani postajajo vse bolj marginalizirana skupina in po drugi strani lahek plen potrošniških neoliberalnih življenjskih slogov in vrednot. Kaj lahko storimo mi, ki z njimi delamo in živimo?

V MESECU OKTOBRU VAS VLJUDNO VABIMO NA:

Delavnica: Motivacija in delo z mladimi / sreda, 17. 10. 2012 / MISC INFOPEKA

Kako motivirati? Kako vzdrževati motivacijo? Kako spoznavati resnične želje in cilj mladih? Motivacija je proces, v katerem usmerimo svoje delovanje k cilju, k zadovoljitvi potrebe, ki je izzvala motivacijo. Za učenim stavkom se skriva pot do uresničitve naših potreb in želja, do tistega, kar smo si zastavili.

Na delavnici bomo skupaj iskali odgovore na naslednja vprašanja: kaj motivacija je in na kakšne načine smo motivirani, kako mlade motivirati za nekaj, kar jih ne privlači, kako utrditi in okrepiti njihovo motivacijo in voljo za doseganje dolgoročnih ciljev, kako mladim pomagati, da sami izrazijo svoje želje in cilje ter podpreti tiste, ki so družbeno sprejemljivi in koristni.

Delavnica, ki jo izvaja Sašo Kronegger, je namenjena mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem oziroma osebam, ki se profesionalno srečujete z mladimi.

Rok prijave je 10. 10. 2012 na infopeka@infopeka.org .

Predavanje: Skrite sestavine oglasov in njihov vpliv na vzgojo naših otrok in mladostnikov / sreda, 24. 10. 2012 / MISC INFOPEKA

Predavanje je rezultat 15 letnega dela z dijaki in projekta dr. Vilijema Ščuke; Brez megle v glavi. Ali vemo kako v resnici vplivajo reklame na nas? Ali opozorila o nevarnosti kajenja na škatlicah cigaret zmanjšujejo ali morda celo povečujejo prodajo cigaret? Zakaj kupujemo vsako leto otrokom nove barvice? Zakaj se naša mladina prehranjuje s hrano za katero vemo, da povzroča hiperaktivnost? Zakaj je vedno več agresije, nezadovoljstva in odvisnosti pri mladih? Ali lahko anoreksijo preprečimo s prikazovanjem umirajočih manekenk?

Ljudje še nikoli v zgodovini nismo bili izpostavljeni tako veliki množici informacij, ki vplivajo na naše obnašanje in življenjski stil. Večina odločitev, izhaja iz našega nezavednega. S pomočjo sodobne tehnologije je možno spremljati odzivanje možganov na oglaševanje. Mlada znanstvena veda imenovana nevromarketing proučuje funkcije in miselne procese, ki usmerjajo naše nakupne odločitve. Odpirajo se nova vprašanja etičnosti oglaševanja in njegovega vpliva na naše nezavedno. Pojavlja se potreba po ponovnem ovrednotenju učinkov medijev na razvoj otrok in mladostnikov ter splošno družinsko dinamiko.

Predavanje, ki ga izvajaAndreja Ternar,je namenjeno mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem oziroma osebam, ki se profesionalno srečujete z mladimi.

Rok prijave je 17. 10. 2012 na infopeka@infopeka.org .

NAPOVEDUJEMO:

- Seminar: Preprečevanje medvrstniškega nasilje - Kaj lahko storimo?! / Zoran Maksimović / sreda, 14. 11. 2012 / MISC INFOPEKA

- Delavnica: Ulica na ulici /Rafo Pinosa /sreda, 21. 11. 2012 / MISC INFOPEKA

- Predavanje: Zakaj sta bralno razumevanje in funkcionalna pismenost pomembni za vzgojo družbeno odgovornega posameznika? / dr. Vesna Vuk Godina / 28. 11. 2012 / MISC INFOPEKA

Več informacij o delavnici in predavanju v mesecu oktobru najdete v prilogi. Vljudno vabljeni!

Ekipa MISC INFOPEKA


--
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Pekarna-magdalenske mreže
Ob železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.: + 386 2 300 68 50
fax: + 386 2 300 78 71
gsm: + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org


***********
Dejavnost podpirajo Mestna občina Maribor, Evropska prestolnica mladih 2013, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Javni zavod MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, Zavod RS za zaposlovanje, Urad RS vlade za komuniciranje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Pekarna-magdalenske mreže.


_______________________________________________
Infopeka-SlovenskaMreza mailing list
Infopeka-SlovenskaMreza@lists.aufbix.org
http://lists.aufbix.org/cgi-bin/mailman/listinfo/infopeka-slovenskamreza
Priloga.pdf Priloga.pdf
139K Pogled Prenos
Odgovori Posreduj