VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.10.2012
Tedenski obvestnik za nevladne organizacije
16.10.2012, , Slovenija

15. oktober 2012
št. 33/12
title

Obvezno zavarovanje za brezposelnost naj ne velja za poslovodne osebe neprofitnih zasebnih zavodov
CNVOS je 10. oktobra 2012 MDDSZ posredoval predlog za dopolnitev predloga Zakona o urejanju trga dela. Predlog se dotika vprašanja, kdo šteje med brezposelne osebe, in z njim povezanega vprašanja plačevanja obveznih prispevkov za primer brezposelnosti.
Več »
Nevladniški posvet o davčnih ukrepih, ukrepih zaposlovanja v NVO in Poslovniku izbora NVO predstavnikov
CNVOS v sredo, 24. oktobra 2012, vabi na dan nevladniških posvetov. Na posvetih bodo obravnavane 1.) potrebne spremembe davčne zakonodaje za krepitev NVO, 2.) spremembe Poslovnika izbora predstavnika NVO ter 3.) ukrepi za večje zaposlovanje v NVO.
Več »
Znani kandidati za predstavnika NVO v Nacionalem odboru Evropskega leta državljanov
V postopku za izbor predstavnika NVO v Nacionalnem odboru Evropskega leta državljanov je v roku prispelo 8 kandidatur in 59 prijav za upravičence (NVO z glasovalno pravico). Javna predstavitev kandidatov bo v petek, 19. 10. 2012, ob 10.00 uri v prostorih Društva za nenasilno komunikacijo na naslovu: Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana. Vljudno vabljeni.
Več »
rounded
Delavnice v novembru: PRAVO ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE
Pravni nasveti so najbolj iskano 'blago' na telefonski številki CNVOS. Najbolj pogosta konkretna vprašanja pa:
- Kako registrirati društvo, zavod ali ustanovo?
- Kako pridobiti status delovanja v javnem interesu in s tem pravico do 0,5 % dohodnine?
- Kako ob prodaji izdelkov ali vstopnic na dogodke optimizirati plačilo davka?
- Kako zapisati statut organizacije in kako ga spremeniti?
Celo največje nevladne organizacije si kljub množici pravnih poslov ne morejo privoščiti svojega lastnega pravnika. Zato z znanjem, ki ga neizogibno potrebujejo pri svojem delu, 'opremijo' svoje ključne kadre. Njim so namenjene štiri delavnice, ki jih na temo različnih pravnih tematik organiziramo novembra.
Več »
Vprašalnik o zadovoljstvu z našim delom
Spoštovani bralci novic CNVOS.info!
Ponovno se na vas obračamo s prijazno prošnjo za izpolnjevanje anketnega vprašalnika, s katerim želimo v CNVOS ugotoviti, kako nas vidite nevladne organizacije, ki vam v skladu s svojim poslanstvom služimo. Veseli bomo, če si boste utrgali 10 minut in nam povedali, kaj menite o obsegu našega podpornega delovanja, kakovosti naših strokovnih nasvetov, prodornosti naših akcij, odzivnosti na vaše želje in - še prej - potrebe. Do ankete vas pripelje klik na tole povezavo: https://www.surveymonkey.com/s/76TQSWR .
V naprej se vam zahvaljujemo za vaš čas!
Posvet: «Vloga nevladnih organizacij pri razvoju regije"
Posavska regionalna stična točka za nevladne organizacije (PRSTaN) vabi na posvet «Vloga nevladnih organizacij pri razvoju regije". Potekal bo v ponedeljek, 22. oktobra 2012, ob 17.00 uri v prostorih Fakultete za energetiko (Hočevarjev trg 1) Krško.
Več »
Zaključna konferenca projekta ACTrain: "Izobraževanje in usposabljanje za vse, inovacija ne diskriminacija."
Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije vabi na zaključno konferenco projekta ACTrain Dostopno video-interaktivno usposabljanje na daljavo "Izobraževanje in usposabljanje za vse, inovacija ne diskriminacija." Potekala bo 21. novembra 2012 ob 9. uri na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije - Soča.
Več »
Študij na Socialni akademiji 2012/13
Socialna akademija obvešča, da vpisujejo v novo študijsko leto 2012/13. Študij traja 160 ur. Modula Zgodovina Slovenije in Pravni in politični sistemi (skupaj 66 ur) sta obvezna, ostali so izbirni. Vsak udeleženec si sestavi svoj lastni študijski program. Kotizacija. Več si lahko preberete na njihovih spletnih straneh .
Priročnik za medijsko poročanje o povezanosti podnebnih sprememb in razvojnih izzivov
V Focus društvu za sonaraven razvoj in Platformi za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč SLOGA so pripravili Priročnik za medijsko poročanje o povezanosti podnebnih sprememb in razvojnih izzivov.
Več »
Kako prihraniti pri položnicah za energijo in vodo?
V petek je društvo Focus predstavilo evropski projekt Achieve, ki je namenjen zmanjševanju izdatkov za energijo v gospodinjstvih. Focus v okviru projekta Achieve ljudem brezplačno pomaga zmanjševati porabo električne in toplotne energije ter vode, predstavili pa so tudi enostavne nasvete za zmanjšanje zneskov na računih za energijo in vodo.
Več »
Vabilo na mednarodno konferenco 3. dnevi socialne ekonomije
ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje v sodelovanju s ŠENTPRIMO - Zavodom za svetovanje, usposabljanje in rehabilitacijo invalidov in SKUP-om - Skupnostjo privatnih zavodov vabi na dneve socialne ekonomije, ki bodo potekali 18. in 19. oktobra v Ljubljani.
Več »
Dodatno zasedanje človekove dimenzije (SHDM)
Iz Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije sporočajo, da bo od 8. do 9. novembra 2012 na Dunaju v okviru OVSE potekalo tretje Dodatno zasedanje človekove dimenzije (SHDM), namenjeno obravnavi zavez s področja svobode zbiranja in združevanja.
Več »
Maraton pisanja apelov 2012
Že tradicionalno Amnesty International decembra, okoli dneva človekovih pravic (10. 12.), po vsem svetu organizira maraton pisanja apelov.
Več »
Vabilo k sodelovanju pri projektu Mladi o okolju
Mladinski svet Slovenije v okviru projekta Mladi o okolju vabi k sodelovanju 12 zainteresiranih partnerjev na lokalni ravni iz vrst organizacij članic Mladinskega sveta Slovenije ter mladinskih svetov lokalnih skupnosti ter drugih mladinskih organizacij oz. organizacij za mlade.
Več »
Vodnik po Youthpassu
Izšel je Vodnik po Youthpassu v slovenskem jeziku, v katerem najdete vse informacije o razvoju Youthpassa, uporabi Youthpassa v različnih aktivnostih v programu Mladi v akciji, praktične napotke za izdelavo potrdil Youthpass in še mnogo več.
Več »
Javna razprava: »Za in proti prepovedi opijanja na javnih površinah«
Za in proti, zavod za kulturo dialoga in Debatni klub Fakultete za družbene vede vas vabita na javno razpravo pod naslovom »Za in proti prepovedi opijanja na javnih površinah«, ki se bo zgodila 17. oktobra ob 17.00 uri v predavalnici 22 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.
Več »
Pripravništva in pridobivanje delovnih izkušenj v tujini
Za vse, ki vas zanimajo pripravništva in pridobivanje delovnih izkušenj v tujini, Sindikat Mladi Plus v okviru Študentske arene pripravlja predavanje "Delovna praksa šteje!" - Možnost opravljanja plačanega pripravništva v tujini. Potekalo bo v četrtek, 25. 10. 2012, ob 16.00.
Več »
Pridružite se brezplačnim Škucovim packarijam
Društvo Škuc vabi, da se jim pridružite na brezplačnih Škucovih packarijah v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani. Potekale bodo vsako soboto med 3. novembrom in 22. decembrom, ko si bodo ob 10. uri najprej ogledali gledališko predstavo, nato pa bo sledila ustvarjalna delavnica.
Več »
Serija brezplačnih dogodkov za mladino v okviru projekta »Karierno načrtovanje in svetovanje«
Zavod Triumf v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze na Primorskem Koper (KCUP), katerega soustanovitelj je Študentska organizacija Univerze na Primorskem, v Občini Izola organizira serijo brezplačnih dogodkov za mladino v okviru projekta »Karierno načrtovanje in svetovanje«.
Več »
Vseslovenska raziskava o učinkovitosti črpanja evropskih nepovratnih sredstev
Iz portala evropska srestva pozivajo, da izpolnite anketni vprašalnik, s pomočjo katerega bodo v drugem delu raziskave na FOV UMB ugotavljali, koliko organizacij oz. podjetij in katera redno in dolgoročno sodelujejo v evropskih projektih in kaj je ključnega pomena za njihovo sodelovanje. V tretjem delu raziskave pa želijo na FU UL pridobiti določen vpogled v mnenja o administrativnem vidiku izvajanja projektov, ko se projekt že izvaja.
Več »
Vabljeni v prostore specializirane knjižnice Hiša svetov
Društvo Humanitas vabi v prostore specializirane knjižnice Hiša svetov, knjižnice za teme globalnega učenja, ki ima svoj prostor v pritličju Knjižnice Otona Župančiča, kjer sedaj diši po novih knjigah za jesensko branje. Knjižnica Hiša svetov vam nudi strokovno literaturo, leposlovje, priročnike za izobraževalne aktivnosti, otroško literaturo in filme.
Več »
Okrogla miza »Mirovne operacije in vloga Slovenije«
Društvo za Združene narode za Slovenijo vas v okviru kampanje Promotion of Peace Campaign, ki poteka v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji, vabi na okroglo mizo »Mirovne operacije in vloga Slovenije«, ki bo potekala v torek, 16. oktobra 2012, ob 17. uri na Fakulteti za družbene vede v predavalnici 7.
Več »
Izobraževalna delavnica »Prepoznajmo in premagajmo depresijo«
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami vabi, da se udeležite izobraževalne delavnice »Prepoznajmo in premagajmo depresijo«, ki bo potekala v Mariboru, 27. 10. 2012 od 9.00 do 12.00 ure v veliki predavalnici Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor (Prvomajska 1).
Več »
Predavanje Bona Barška "Duhovnost v praksi"
Skupina Magičnost gibanja vabi na brezplačno predavanje Bona Barška (avtorja knjige Resnice življenja) "Duhovnost v praksi". Potekalo bo v četrtek, 18.10. 2012, ob 18.uri v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru.
Več »
footer-top
Oktober 2012
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

Objavljamo tako napovednike dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije oziroma so zanje zanimivi, informacije o različnih pobudah, dokumentih, politikah, programih in ukrepih na nacionalni, EU in mednarodni ravni, kot tudi aktualne domače in EU razpise, javna naročila, natečaje in izobraževanja, ki so zanimiva za NVO.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook
footer-top
To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na naše brezplačne e-novice. Če sporočil ne želite več prejemati, se lahko odjavite tukaj .
footer-top