VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 23.10.2012
Zaradi promocije izobraževanja deklet dva strela v glavo...
23.10.2012, , Slovenija

Amnesty International Slovenije E-mnesti

Malala je 9. oktobra ujela bus za v šolo… potem pa

Talibani so 14-letno pakistansko šolarko Malalo Yusufzai na poti v šolo dvakrat ustrelili v glavo. Zakaj? Ker si že od 11. leta prizadeva za izobraževanje deklet in ker je po besedah predstavnika Talibanov prozahodna in promovira zahodno kulturo.

K sreči je preživela. Zdravi se v britanski bolnišnici, kjer je njeno stanje trenutno stabilno. Talibani, ki so poleg nje v strelskem napadu ranili še dve dekleti, so napovedali, da ji ne nameravajo prizanesti. Njeno zdravstveno stanje lahko spremljate na strani britanske bolnišnice (kliknite ).

Pakistanska vlada je Malali decembra 2011 podelila Nacionalno mirovniško nagrado za pogumno in izjemno prizadevanje v podporo miru v izredno sovražnih razmerah.

Foto: Malala Yusufzai @ Reuters

Žal so razmere za zagovornike človekovih pravic v Pakistanu zelo težke, zlasti za ženske. V zadnjih 12 mesecih sta bili ubiti najmanj dve aktivistki, ki sta si prizadevali za izobrazbo žensk, Farida Afridi in Zarteef Afridi. Ubili so ju v valu ciljanih napadov Talibanov in drugih skupin v regiji.Podpišite apel pakistanski vladi (na spletni strani britanske AI).

Pakistanski Talibani na območju pod svojim nadzorom ali vplivom sistematično uvajajo hude omejitve ženskam in dekletom pri njihovih aktivnostih, gibanju, izobraževanju in zaposlovanju zunaj doma.

V regijah na severozahodu Pakistana Talibani in druge militantne skupine pogosto napadajo šole - tako šole za dekleta kot za fante. Na tisoče otrok je prikrajšanih za izobraževanje!

Pošljite Malali sporočilo solidarnosti - več info v desnem stolpcu. S sporočilom podpore smo se slikali tudi v pisarni AIS.

Kliknite za več informacij.

PRIDRUŽITE SE - SPREMLJAJTE - UKREPAJTE:
SOS SMS: pošljite Amnesty na 2929
Facebook : Amnesty Slovenije
Twitter: AmnestySlovenia

Akcije

Pošljite sporočilo solidarnosti Malali
Vaše besede podpore lahko vpišete kar na spletni strani britanske bolnišnice: kliknite

Lahko pa jih pošljete tudi slovenski Amnesty in jih bomo mi posredovali naprej. Kliknite za napotke glede sporočil in naš naslov.
Napišete lahko npr.:
Your courage and strength is an inspiration to us all. Our thoughts are with you and your families during this difficult time.
(Kar pomeni: Tvoja pogum in moč sta za vse vir navdiha. Mislimo nate in tvojo družino v teh težkih časih.)

E-mnesti je elektronsko glasilo Amnesty International Slovenije, s katerim obveščamo o novih akcijah in dogajanjih na področju človekovih pravic. Več o Amnesty International Slovenije si preberite na http://www.amnesty.si .
Ne želim več prejemati klik | Moje nastavitve klik | Posreduj prijatelju klik



Powered by PHPlist2.10.5, © tincan ltd