VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.12.2012
Dogodki
, v Ljubljani

PREJELI :


Pred kratkim sem vam poslal poročilo s protestov v petek, 30.11., kjer sem med drugim osvetlil začetek izbruha protestov. Na podlagi informacij od kolegov, sem ugotovil, da sem začetek izgredov, napačno ocenil. In sicer sem, zaradi pomanjkanja informacij, napačno ocenil predvsem obnašanje skupine fantov (starih okoli 15 let) z napisom: »Sami proti vsem; NE EU hlapcem«, ter znakom avtonomnih nacionalistov (križ s krogom) , za katere sem menil, da so mirno protestirali

Kolegi, ki so bili v množici, skozi katero so prišli ti fantje na Trg Republike, kjer sem jih potem sam zagledal, so mi povedali, da so ti fantje med ljudi metali močnejša pirotehnična sredstva ter vpili provokativna desničarska gesla. Torej so provocirali in med množico vnašali nemir, tako da je bila reakcija množice, ki je na njih vpila logičen. Prav tako je v luči tega je bolj razumljivo posredovanje policije. Sam tega nisem zaznal, saj sem stal stran od množice ob ograji, in sem zato dejansko stanje napačno ocenil.

V luči teh novih informacij, ki drugače osvetlijo začetek izgredov, Vam ne dovolim, da objavite poročilo v prejšnjem elektronskem sporočilu (poročilo s protestov, 30.11.2012), ki sem vam ga poslal, temveč vas prosim, da objavite dopolnjeno poročilo, ki ga pripenjeam v tej priponki (dopolnjeno poročilo s protestov, 30.11.2012)

Uporabite lahko tudi slike iz prejšnje elektronske pošte.

Hvala za razumevanje in upoštevanje.

Matej Jemec, vodja odbora za pravne zadeve Gibanja za dostojno delo in socialno družbo

Dne 03. december 2012 00:09 je Matej Jemec <matej.jemec@socialna-druzba.si > napisal/-a:
Pozdravljeni,

menim, da je to poročilo o protestih, še posebej, ker sem bil priča tudi samemu začetku izbruhu nemirov, na mestu ob sedanji, po mojem mnenju napačni prevladujoči interpretaciji začetka izgredov. Tega prispevka nisem napisal, da bi stopil v bran desničarskim skupinam, saj tako sam kot Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, katerega član sem, meni da se fašističnih skupin ne sme tolerirati. Ob tem pa se mi zdi pomembno, da se javnosti predstavi to, kar se je dejansko zgodilo.

V upanju, da vam bo moj pogled na samo dogajanje v pomoč.

Moj prispevek, lahko tudi objavite. Zraven lahko daste še kakšno sliko, ki sem jih posnel na demonstracijah.

Matej Jemec, vodja odbora za pravne zadeve Gibanja za dostojno delo in socialno družbo (http://www.socialna-druzba.si/ )