VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 05.12.2012
ZA MLADINSKE ORGANIZACIJE
05.12.2012, , SLOVENIJA

Opis: cid:image010.jpg@01CD9B2A.476E6000

Praznični zajtrk - darilo BeKofe-ja in mreže L’MIT

Mesec december je mesec obdarovanja in tudi mi smo skupaj z BeKofejem pripravili slastno darilo za vas! In kdo ga dobi? Žrebali bomo med vsemi tistimi, ki ste že ali boste do 18. decembra oddali svojo misel Kaj me osreči?.

Sodelovanja

Vabilo sodelavcem k lutkovno plesnemu projektu Hi hi Haa

Vabljeni vsi tisti, ki vas zanima plesni, lutkarski izraz ter imate veselje tudi do šivanja in izdelovanja lutk ter ste stari do 21 let.

Lokalno srečanje projekta Mladi o okolju v Kopru

Mladinski svet Slovenije bo v okviru projekta Mladi izvedel 12 lokalnih srečanj po Sloveniji, kjer se bodo srečali mladi in odločevalci s poudarkom na ustvarjanju skupnih idej in predlogov za izboljšanje vsakdanjega bivanja na področju okolja in zdravega življenjskega sloga mladih. V soboto, 15. 12. 2012 bo potekalo lokalno srečanje v prostorih Središča Rotunda, Koper.

Razpis za soorganizacijo projektov mednarodnega prostovoljskega dela »Mednarodni tabori 2013«

Zavod Voluntariat je objavil razpis, katerega predmet so neprofitni programi prostovoljskega dela nevladnih in drugih neprofitnih organizacij s področij: antifašizem, antirasizem, etnične manjšine, solidarnost s tretjim svetom, globalno učenje, mirovna vzgoja in človekove pravice, pomoč duševno ali telesno prizadetim, pomoč/delo z otroki, najstniki, ostarelimi in drugo. Rok prijave je 20. 1. 2013!

Opis: Opis: Mladinske politike

MSS, ŠOS, Mreža MaMa in Sindikat Mladi plus pozivajo Vlado in ministrstva - kdaj bo sprejet Nacionalni program za mladino

Predstavniki nekaterih mladinskih organizacij so na Vlado RS naslovili poziv k pospešitvi postopkov za sprejem Nacionalnega programa za mladino, saj ta že močno zamuja predvidene roke.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Predstavitev knjige Na trdna tla- brezsramni pregled samoniklih prizorišč in premislek nevladja mladinskega polja

V četrtek, 20. 12. 2012, ob 13:00 bo v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, dr. Rajko Muršič predstavil svojo knjigo Na trdna tla- brezsramni pregled samoniklih prizorišč in premislek nevladja mladinskega polja.

Mednarodni simpozij o vzgoji in izobraževanju na področju animiranega filma v okviru festivala ANIMATEKA 2012

V sklopu izobraževalnih vsebin Animateke 2012 pripravljajo Mednarodni simpozij o vzgoji in izobraževanju otrok in mladih na področju animiranega filma, ki bo potekal v prostorih Kina Udarnik v Mariboru med 9. in 11. decembrom 2012. Rok prijave je 8. 12. 2012!

Delavnice za izpolnjevanje prijavnic za program Evropa za državljane

Delavnice za izpolnjevanje prijavnic za program Evropa za državljane - Akcija 1, ukrepa 1.1 in 1.2: Srečanja prebivalcev pobratenih mest in Mreže pobratenih mest ter Akcija 2.3: Podpora projektom, za katere dajo pobude organizacije civilne družbe. Rok prijave je 14. 1. 2013!

Usposabljanje “TICTAC” za povečanje kakovosti v akciji 4.2 programa Mladi v akciji

Mreža Nacionalnih agencij programa Mladi v akciji in Salto Training & Cooperation RC organizirata podporno aktivnost, ki je namenjena izboljšanju kompetenc udeležencev, katerih organizacije imajo v okviru svoje dolgoročnejše strategije namen izvesti projekte v akciji 4.3. programa Mladi v akciji. Rok prijave je 3. 2. 2013.

Usposabljanje na temo evropskega državljanstva “European Citizenship in Youth Work”

Namen usposabljanja je spodbuditi razvoj kritičnosti, demokratičnosti in evropskega državljanstva in na ta način prispevati k bolj kvalitetnemu izvajanju programa Mladi v akciji. Rok prijave je 3. 2. 2013.

Usposabljanje “Appetiser - an itroduction to international youth work”

Usposabljanje “Appetiser - an introduction to international youth work” je namenjeno predstavnikom mladinskih organizacij, ki še nimajo izkušenj s področja priprave in izvedbe mednarodnih mladinskih projektov v okviru programa Mladi v akciji. Rok prijave je 20. 1. 2012.

Opis: Opis: cid:image005.jpg@01CD7FB0.5D793A90

Potrditev Evropskega leta državljanov in uradna spletna stran

14. novembra je Evropski svet sprejel odločitev, s katero potrjuje leto 2013 kot Evropsko leto državljanov. Delovati je začela tudi uradna evropska spletna stran Evropskega leta 2013.

Poročilo o spremljanju virusa HIV in aidsa v Evropi v letu 2011

30. novembra 2012 (na predvečer svetovnega dneva boja proti aidsu) sta Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in Svetovna zdravstvena organizacija izdala skupno poročilo o spremljanju virusa HIV in aidsa v Evropi v letu 2011.

Eurodesk mesečnik: Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami

Tokratna številka Eurodesk novic je namenjena temi letošnjega Evropskega leta aktivnega staranja solidarnosti med generacijami.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 04. 12. 2012, št. MO 46/12

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org