VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 06.12.2012
MEDNARODNI SEJEM GRAMOFONSKIH PLOŠČ
15.12.2012, , ŠTUK ,MARIBOR



Maribor, 5. 12. 2012

Vabilo za medije: MEDNARODNI SEJEM GRAMOFONSKIH PLOŠČ15. in 16. 12. 2012 - ŠTUK, MARIBOR

Za vse zbiratelje in ljubitelje vinilnih plošč, ki raje na gramofon položijo vinilko kot poslušajo glasbo preko računalnika, tem, ki bi radi pobrskali po kolekcijah drugih zbirateljev in izmenjali plošče in pa tudi za vse tiste, ki bi radi ljubitelju glasbe podarili ob prihajajočih praznikih domiselno darilo, društvo Alphawave prireja v soboto, 15. decembra, in nedeljo, 16. decembra, med 10. in 18. uro v veliki dvorani ŠTUK-a v Mariboru Mednarodni sejem gramofonskih plošč. Svojo udeležbo so poleg velikih slovenskih zbirateljev potrdili tudi zbiratelji iz Hrvaške, Srbije in Avstrije. Ponudba bo torej res pestra, zato vam priporočamo, da zavihate rokave in se pripravite na večurno kopanje po gajbicah in škatlah.

Vinilne plošče so že od nekdaj veljale za kvalitetne nosilce zvoka, samo poslušanje pa ima skoraj obredne značilnosti. Prva vinilka je nastala že pred letom 1900. Cenijo jih predvsem dobri poznavalci oz. ljubitelji kvalitetne glasbe. V zadnjih letih prejšnjega tisočletja so vinilke znova popularizirali didžeji, ki so iz njih ustvarili inštrument, ki ni zgolj predvajal glasbe, ampak s pomočjo novih tehnik tudi v živo ustvarjal nove zvoke. Danes gramofonske plošče veljajo za domeno tistih, ki jim je blizu dobra glasba in jo želijo poslušati v dobri kvaliteti pa tudi tistih, ki se radi spominjajo glasbe, ki so jo v mladosti poslušali le preko tega medija.

Na sejem so torej dobrodošli zbiratelji in ljubitelji vseh zvrsti, od elektronske glasbe do starega rocka, jazza, hip hopa in vsega vmes!

Več informacij o sejmu lahko najdete na naši Facebook strani: http://www.facebook.com/events/131540800328491
in na e-naslovu: marko@alphawave.si / gramofonoteka@gmail.com
ter na telefonskih številkah 041 555 554 (Marko) in 031 333 695 (Domen).

Sejem_vinilnih_plosc_2012-PR.doc Sejem_vinilnih_plosc