VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 26.04.2007
PRVOMAJSKI POHOD PO JERUZALEMSKI VINSKI CESTI NA SVETINJE
01.05.2007, , Svetinje, Jeruzalem

TURISTIČNO-KULTURNO DRUŠTVO IVANJKOVCI prireja tudi letos PRVOMAJSKI POHOD PO JERUZALEMSKI VINSKI CESTI NA SVETINJE.

Prireditev je namenjena pohodništvu in druženju obiskovalcev. Odvijala se bo na celotni JERUZALEMSKI VINSKI CESTI, kjer bodo ponujali svoje pridelke Vinigradništvo Slavinec, Vinoteka KUPLJEN, v Svetinsjki kleti bo organizirana posebna degustacija vin, na parkirišču Svetinje pa bo velik prireditveni prostor. Posebno prvomajsko ponudbo je pripravilo tudi gostišče Taverna, v zidanici Malek bodo ponujali poleg vina še jabolka in malico za popotnike, bogato prvomajsko ponudbo pa že po tradiciji pripravlja tudi gostišče Vinski Hram, Vinka Brenholca. Vsi ponudniki sodelujejo, tako da bodo obiskovalci, ki bi jim ostali kupljeni boni na Svetinjah, te lahko unovčili pri katerem koli ponudniku.

Na Svetinjah bo osrednja proslava, ki se bo pričela ob 10. uri. Nastopila bo Folklorna skupina in skupina Stari običaji, ki delujeta v okviru Turistično-kulturnega društva Ivanjkovci. Ob 11,30 bo nastopila Godba na pihala Ormož. Ob 12 uri bo svečana otvoritev prve faze Svetinjske obvoznice. Navzoče bodo pozdravili predsednik KS Ivanjkovci g. Drago Slavinec, župan Občine Ormož gospod Alojz SOK in ministrica za delo družino in socialne zadeve gospa Marjeta Cotman, domačinka iz Ormoža.

Ob 13. uri se bo na svetinjah pričela zabava s plesom. Igral bo ansambel Katrca iz Ptuja. Zabava s plesom bo tudi v Vinskem hramu na Jeruzalemu, kjer bo igral ansambel Prerod, ki prav tako prihaja iz Ptujskega konca.

V popoldanskem času pričakujemo veliko romanje po vinski cesti, saj čudovita narava s pogledi na vinogradniške terase ob lepem vremenu in ob srečevanju znancev in prijateljev, nudijo enkratne užitke, ki bi jih bilo škoda zamuditi. S Svetinjskim župnikom in dekanom g. Georgner Janezom smo že storili vse potrebno, da bo tudi letos za prvi maj čudovito sončno vreme.

Mi smo se pripravili kot gostitelji, da vas sprejmemo, vam pa priporočamo, da ne zamudite enkratne priložnosti in pridete za prvi maj na Jeruzalemsko vinsko cesto in osrednjo proslavo na Svetinjah.

Dodatne informacije: 041 775 885

Vljudno vabljeni!