VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.12.2012
MMS novice št.10,12 december 2012
13.12.2012, , SLOVENIJA

novice.gif

št. 10, 13. december 2012

misija na Dunaju: Preučevali možnost voliti že pri 16-ih

M E D N A R O D N O

V dnevih od 5. do 8. 12. 2012 se je 21 nadobudnih članov organizacij članic MSS in mladinskih svetov lokalnih skupnosti udeležilo študijskega obiska na Dunaju, v prestolnici edine države članice Evropske unije, ki ima uzakonjeno volilno pravico pri 16. letih. Obisk je del širšega projekta Mladinskega sveta Slovenije, torej izdelave mnenja o znižanju volilne pravice na 16 let tudi v Sloveniji. Udeleženci so se med drugim srečali tudi z Heinzom Beckerjem, poslancem Evropskega parlamenta. Več o obisku najdete tu .

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Zadnji Kurir (obvestila) Evropskega mladinskega foruma so vam na voljo na tej povezavi.

napoved:Mladi o okolju v Kopru

sd_xxs.pngMladinski svet Slovenije bo skupaj z Mladinskim združenjem Brez izgovora v soboto,15. decembra 2012 ob 15. uribo v prostorih Središča Rotunda vKopruizvedeldrugo lokalno srečanje projekta Mladi o okolju.Namen srečanja je posvetovanje z mladimi ter dialog mladih z odločevalci s poudarkom na posredovanju predlogov zaizboljšanje vsakdanjega življenja v posameznih lokalnih skupnosti na področju okolja in zdravega življenjskega sloga mladih.Prijave za udeležbo in več informacij nastrukturirani.dialog@gmail.com .

Več najdete tu.

Vabljeni!

poziv članicam:

- Osvežite svoje kontakte

- Imenujte svoje člane v KMP

- Pridite na Zbor

Organizacije članice pozivamo, da preverijo, ali dobivalo našo e-pošto na ustrezne e-naslove. Ker se vodstvene strukture v vaših organizacijah relativno pogosto menjajo, je potrebno skrbeti, da imamo tudi na MSS v bazi kontaktov prave naslovnike, zato vas pozivamo, da preverite, komu pošiljamo pošto in po potrebi sporočite spremembe. Naj povemo, da ima vsaka organizacija v naši bazi 3-16 svojih naslovnikov in da ste nam te podatke nazadnje sporočali v letu 2010; z izjemo ZSKSS, ki je podatke zamenjal letos.

Obrazec za podatke in pojasnilo najdete tu .

V dobrih treh letih obstoja Komisije MSS za mladinske politike (KMP) smo skupaj oblikovali vsebino devetih programskih dokumentovter mnoga mnenja na zakone in ostale strateške dokumente Vlade RS. V tem času smo tudi imeli priložnost spoznati prednosti in pomanjkljivosti trenutne oblike organiziranosti in delovanja KMP. Na podlagi dosedanjih izkušenj ter z namenom izboljšati učinkovitost KMP smo se odločili za spremembe v organiziranosti oz. prenovo njene strukture. Zato vabimo organizacije članice, da na novo imenujete svoje predstavnike v KMP. Več lahko preberete na naši spletni strani .

Vabimo vas na 24. sejo Zbora Mladinskega sveta Slovenije, ki bo v četrtek 13. decembra 2012 s pričetkom ob 17.uri v Prešernovi dvorani v prostorih Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Novi trg 3 v Ljubljani. Na seji bomo odločali predvsem o načrtih za prihodnje leto. Pooblaščeni predstavniki organizacij ste že prejeli vabilo in gradiva.

MSS, Erjavčeva 4, SI-1000 Ljubljana; www.mss.si ; info@mss.si ; tel: 386 (0)1 425 60 55; http://www.facebook.com/mladinski.svet

novice pripravlja: Tanja B